Väkivaltainen raiskaus metsikössä – poliisi etsii yöllä kello kolme alueella liikkuneita miehiä

Poliisi pyytää vihjeitä, mikäli jollain on tapahtumaan, naiseen ja naisen seurassa noin kello kolme olleeseen mieheen liittyviä havaintoja.

Poliisi pyytää vihjeitä, mikäli jollain on tapahtumaan, naiseen ja naisen seurassa noin kello kolme olleeseen mieheen liittyviä havaintoja. (Kuva AOP)

Poliisilla on taltioituna Vierumäen tapaukseen liittyviä erilaisia rikosteknisiä näytteitä.

RAISKAUS Hämeen poliisilla on tutkittavana Heinolan Vierumäellä varhain sunnuntaina 7.7.2019 aamuyöllä tapahtunut raiskaus, jonka selvittämiseen poliisi pyytää vihjeitä.

Uhri, noin 40-vuotias suomalainen nainen oli poistunut Vierumäen Scandic-hotellista sunnuntaina noin kello kolmen aikaan aamuyöllä, tarkoituksenaan kävellä majoitustilana olevalle mökilleen. Nainen oli kävellyt Scandicista kohti Vierumäen urheiluopiston päärakennusta.

Ennen Urheiluopistontien liikenneympyrää oli naisen seuraan tullut suomea puhunut vaaleaihoinen mies, joka oli hetken kuluttua pakottanut naisen liikenneympyrän viereiseen metsään ja siellä raiskannut naisen väkivaltaisesti aiheuttaen uhrille fyysisiä vammoja.

Kuvan etualalla näkyvä metsä on tapahtumapaikka. Metsän takana on Urheiluopiston päärakennus.
Kuvan etualalla näkyvä metsä on tapahtumapaikka. Metsän takana on Urheiluopiston päärakennus. (Kuva Poliisi)

Tapahtumapaikalta on näkyväisyys läheiselle tielle sekä metsän takana olevalle parkkialueelle. Uhrilla oli päällään musta polvipituinen mekko, jossa oli kyynärpäihin ulottuvat hihat. Poliisilla on taltioituna tapaukseen liittyviä erilaisia rikosteknisiä näytteitä, joiden uskotaan vielä myöhemmin auttavan tekijän jäljille.

Tämän vuoksi kaikkia niitä miespuolisia henkilöitä, jotka olivat kyseiseen aikaan Vierumäellä ja saapuivat omaan majoitukseensa sunnuntaina aamuyöllä kello kolmen jälkeen, pyydetään itse ilmoittautumaan poliisille sähköpostitse. Näin saadaan epäiltyjen henkilöiden lukumäärää pienennettyä, ja poliisi ei turhaan tavoittele muulla tavoin näitä miehiä.

Poliisi pyytää vihjeitä, mikäli jollain on tapahtumaan, naiseen ja naisen seurassa noin kello kolme olleeseen mieheen liittyviä havaintoja. Lisäksi pyydetään sähköpostitse ilmoittamaan poliisille, mikäli olet havainnut esimerkiksi naapurimökkiin tai omassa käytössä olleeseen mökkiisi jonkun miespuolisen henkilön saapuvan aamuyöllä klo kolmen jälkeen.

Kaikki asiaan liittyvät vihjeet voi antaa puhelimitse numeroon 0295 437444 tai sähköpostitse heinola.hame@poliisi.fi.

  • EDIT 10.7. klo 14.45: Epäilty noin 20-vuotias mies on otettu kiinni kotoaan. Poliisi kiittää vihjeistä.

Lue myös: Tinder-raiskausta ei tapahtunutkaan – poliisi tutkii perätöntä lausumaa viranomaismenettelyssä

Kommentoi Facebookissa