Valepoliiseille vankeutta – tuomioihin tuli paljousalennusta

Suurin osa teoista jäi yritykseksi, kun ihmiset eivät tilitietojaan luovuttaneet.

Suurin osa teoista jäi yritykseksi, kun ihmiset eivät tilitietojaan luovuttaneet. (Kuva Fotolia)

Miesporukka soitteli yölliseen aikaan ihmisille ja kertoi, että roistot ovat tyhjentämässä asianomistajan tiliä.

VALEPOLIISIT Neljä poliiseina esiintynyttä miestä on tuomittu Tampereella vankeuteen törkeistä petoksista, petosten yrityksistä ja virkavallan anastuksista. Suurin osa asianomistajista menetteli oikein. He eivät luovuttaneet valepoliiseille tilitietojaan.

Miesporukka autoili eri puolilla maata ja soitteli yölliseen aikaan ihmisille. Miehet esiintyivät poliiseina ja kertoivat, että roistot ovat tyhjentämässä asianomistajan tiliä; nyt tarvitaan tilitietoja rikoksen estämiseksi.

Eräässä tapauksessa puhelimeen vastasi ruotsinkielinen henkilö. Mutta eipä hätää, autossa sattui olemaan ruotsia puhuva valepoliisi. Luuri hänelle, ja huijausta voitiin yrittää ruotsiksi. Tässä tapauksessa huijausyrityksen uhri ei kuitenkaan tilitietojaan luovuttanut.

Jutussa oli kymmenkunta asianomistajaa. Suurin osa teoista jäi yritykseksi, kun ihmiset eivät tilitietojaan luovuttaneet. Parissa tapauksessa huijarit onnistuivat naruttamaan asianomistajaa. He saivat tilitiedot, ja erään henkilön tililtä katosi 17 400 euroa, eräs toinen menetti 6000 euroa.

Vastaajat ovat kolmenkymmenen ikävuoden korvissa olevia miehiä. Enimmäkseen he kiistivät syyllistyneensä syytteessä esitettyihin rikoksiin. Käräjäoikeus oli kuitenkin toista mieltä. Kaikille langetettiin vankeustuomiot. Kolmelle miehelle tuli vankeutta 5-11 kuukautta.

Tuomioissa on niin sanottua paljousalennusta. Vastaajilla oli tuoreita tuomioita eri puolilta maata. Tämän seikan Pirkanmaan käräjäoikeus katsoi alentavaksi tekijäksi tuomiota määrättäessä.

Yhdellä vastaajalla oli kolme tuoretta tuomiota. Käräjäoikeus katsoi, että se on riittävä seuraamus nyt esillä olleista rikoksista. Valepoliisihommista ei lisää vankeutta enää tullut.

Lue myös: Valepoliisi vei vanhuksen lompakosta rahat – oikeat poliisit nappasivat varkaan

Kommentoi Facebookissa