Valmetin tehtaalla syttynyt tulipalo on nyt sammutettu – ”Olemme helpottuneita”

Palon syttymissyytä Valmetin tehtaalla selvitetään. (Kuvituskuva Fotolia)

Valmet arvioi Rautpohjan tehtaan tulipalon vaikutuksia tehdasalueelle ja liiketoiminnalle.

TULIPALO Valmetin Rautpohjan tehtaalla Jyväskylässä syttyi tulipalo lauantaina noin kello 10.40. Tulipalon vuoksi tehdasalueen työntekijät evakuoitiin.

Tuotantotilassa telatestin aikana alkunsa saanut tulipalo on nyt sammutettu. Palon syttymissyytä selvitetään. Tulipalon vaikutuksia tehdasalueelle, liiketoiminnan jatkuvuudelle ja asiakastoimituksiin arvioidaan, kun alueelle on turvallista mennä ja tapahtuman täysi laajuus on tiedossa.

Tulipalo aiheutti lieviä vammoja yhdelle työntekijälle, joka sai sairaalahoitoa, mutta on jo kotiutunut.

– Olemme helpottuneita, että työntekijämme säilyivät pitkälti vahingoittumattomina tässä valitettavassa tulipalossa. Tarjoamme psykologista tukea, teemme viranomaisten kanssa yhteistyötä syttymissyyn tutkinnassa ja arvioimme taloudelliset vaikutukset ja liiketoiminnan jatkuvuuden heti, kun se on mahdollista, sanoo Jari Vähäpesola, Paperit-liikentoimintalinjan johtaja Valmetilta..

Valmetin Rautpohjan tehdas Jyväskylässä valmistaa muun muassa paperi- ja kartonkikoneita, massankuivauskoneen märkäpäätä sekä erikoiskomponentteja. Valmet työllistää Rautpohjan tehdasalueella 1 850 henkilöä.

Lue myös: Poliisi selvitti päiväkodin tulipalon syttymissyyn – alle 15-vuotiaan lapsen tulitikkuleikit

Kommentoi Facebookissa