Valtakunnanrajan ylikulun rajoitukset ovat voimassa myös merialueella – veneilyn välttämistä suositellaan

Meripelastustehtävät sitovat viranomaisia jo muutenkin resursseja vaativissa poikkeusoloissa.

Meripelastustehtävät sitovat viranomaisia jo muutenkin resursseja vaativissa poikkeusoloissa. (Kuvituskuva Merivartiosto)

Jo polttoaineen tankkaus ja erilaiset hankinnat lisäävät ihmisten välisiä kontakteja ja altistavat tartunnoille.

KORONAVIRUS Valtakunnanrajan ylikulkuun liittyvät rajoitteet ovat voimassa myös merirajalla. Merialueella auki olevien rajanylityspaikkojen kautta sallitaan ainoastaan Suomen kansalaisten ja Suomessa tai muussa EU:n jäsenvaltiossa asuvien paluuliikenne, sekä muu välttämätön liikenne.

Suomenlahden merivartioston vastuualueella näitä rajanylityspaikkoja ovat Haapasaaren, Hangon ja Helsingin merivartioasemat sekä Santio. Merialueen valvonta on tehokasta. Suomenlahden merivartiosto valvoo merialuetta 24/7-periaatteella tutka -ja kameravalvonnalla sekä pinta- ja ilma-aluspartioin.

Koronaepidemian rajoittamispyrkimykset on tärkeää huomioida myös merialueella. Suomenlahden merivartiosto muistuttaa, että veneilykin on liikkumista paikasta toiseen. Esimerkiksi polttoaineen tankkaus ja erilaiset hankinnat lisäävät ihmisten välisiä kontakteja ja altistavat tartunnoille.

On tärkeää muistaa, että aina voi tapahtua vahinkoja ja haavereita, joihin voi tarvita apua esimerkiksi meripelastusviranomaisilta. Merialueen pitkät etäisyydet voivat aiheuttaa haasteita avun pikaiselle perille saamiselle. Pelastustehtävät sitovat viranomaisia jo muutenkin resursseja vaativissa poikkeusoloissa. Lisäksi näiden tehtävien yhteydessä voidaan altistaa viranomaisia tartunnoille.

Merivartiosto suositteleekin, että veneilyä vältetään toistaiseksi.

Lue myös: Ulkoministeriö järjestää kolme kotiutuslentoa – ”Paniikinomaisesti ei kannata Suomea kohti lähteä”

Kommentoi Facebookissa