Valtteri Bottaksella ei hyvältä näytä – moka saattoi maksaa miljoonia

Valtteri Bottas kilpailee 2022 Alfa Romeolla. (Kuva Sauber Group)

Valtteri Bottas tyri kisansa Texasissa aivan itse. Hän on ajanut nyt kymmenen perättäistä pisteetöntä kisaa.

FORMULA 1 Valtteri Bottas oli taistelemassa Texasin Austinin F1-kilpailussa hyvistä pisteistä, kunnes kovassa tuulessa menetti Alfa Romeonsa hallinnan ja ajautui ulos radalta. Keskeytys johtui ihan hänen omasta mokastaan.

Bottas otti tapahtuneesta vastuun. Hän ilmoitti Viaplayn haastattelussa tyrineensä kisansa ihan itse, vaikka kova tuulikin vaikutti asiaan.

– Ihan oma moka. Perä lähti alta. Inssit sanoivat, että siellä kierroksella oli yli 25 kilsaa enemmän tuulta takana ja se vähän yllätti, Bottas totesi.

Bottas oli ajamassa hyvistä pisteistä. Hän oli nopeampi kuin edellä ajanut Pierre Gasly.

– Yritin siinä päästä vähän lähemmäksi Gaslya. Tulin siihen mukaan samalla tavalla kuin edellisellä kierroksella. Tuulenpuuska ei ainakaan auttanut, kun auto lähti lapasesta.

Bottaksen mukaan tuulenpuuskat hankaloittivat ajamista. Hänen mukaansa äärirajoilla ajaessa kovassa tuulessa voi joskus käydä näin.

Austinissa myös lähdössä mokannut Bottas ajoi jo kymmenennen perättäisen pisteettömän kisansa. Edellisen kerran hän oli pisteillä Kanadassa kesäkuussa, missä sijoittui seitsemänneksi.

Austinissa Bottas olisi voinut sijoittua peräti kuudenneksi. Alfa Romeon vauhti oli pitkästä aikaa paremmalla tasolla.

Moka saattoi maksaa Alfa Romeolle miljoonia euroa. Jopa parikymmentä miljoonaa.

Valmistajien pisteissä Alfa Romeo on vielä kuudentena, mutta seitsemäntenä oleva Aston Martin vaanii enää kolmen pisteen päässä. Kuudenneksi sijoittuva talli voi tienata bonusrahoja jopa parikymmentä miljoonaa enemmän kuin seitsemänneksi sijoittunut.

Myös Haas ja Alpha Tauri voivat nousta vielä Alfa Romeon edelle. Haas on 16 ja Alpha Tauri 17 pistettä Alfa Romeota perässä.

Bottas on kuljettajien pisteissä yhä kymmenentenä. Hänellä on koossa 46 pistettä. Sijalla 18 olevalla Bottaksen tallikaverilla Zhou Guanyulla on vain kuusi pistettä.

Zhou oli Austinissa maalissa 13:s. Hän on saavuttanut viimeisessä kymmenessä kisassa yhden pisteen ja johtaa Bottasta tällä ajanjaksolla 1-0.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Max Verstappenille tunteikas voitto – Valtteri Bottas tarjoili ison pettymyksen

Kommentoi Facebookissa