Valtteri Bottakselta upea aika-ajo Miamissa

Valtteri Bottas kilpailee 2022 Alfa Romeolla. (Kuva Sauber Group)

Charles Leclerc ajoi Miamin F1-kilpailun paalupaikalle. Valtteri Bottas starttaa viidennestä ruudusta.

FORMULA 1 Ferrarit valtasivat eturivin Formula ykkösten historian ensimmäisessä Miamin osakilpailussa. Paalulle ajoi sarjan pistejohtaja Charles Leclerc ja toiseen ruutuun Carlos Sainz.

Hallitseva maailmanmestari Max Verstappen sai tyytyä kolmanteen ruutuun. Hän hävisi Leclercille parilla kymmenyksellä, mutta Sainzille vain viidellä tuhannesosalla.

Tappiostaan huolimatta Verstappen on kisassa silti vahva voittajasuosikki. Red Bullin suoranopeudet voivat kisaolosuhteissa olla vahvaa valttia.

Molemmat Red Bull -kuskit starttaavat toisesta rivistä. Verstappenin tallikaveri Sergio Perez sijoittui aika-ajoissa neljänneksi.

Aika-ajojen merkittävä yllättäjä oli Valtteri Bottas. Suomalainen ajoi Alfa Romeollaan peräti viidenneksi.

Bottas oli kolaroinut harjoituksissa. Hänelle povattiin vaikeaa aika-ajoa, joten viides ruutu oli melkoinen yllätys.

Samalla Bottas näpäytti ex-talliaan Mercedestä, jonka molemmat kuskit päihitti. Mersu-miehistä Lewis Hamilton oli tuloksissa kuudes ja Bottaksen paikan tallissa viime kauden jälkeen ottanut George Russell vasta 12:s.

Miamin Grand Prix ajetaan Hard Rock -stadionin ympärille rakennetulla radalla. Alkuperäisen suunnitelmana oli Miamin keskustan liepeille rakennettava katurata, mutta se suunnitelma hylättiin paikallisten asukkaiden vastustuksen takia.

Joka tapauksessa puitteet ovat Miamissa komeat ja Formula ykköset saa uuden osakilpailunsa avulla Yhdysvalloissa paljon julkisuutta.

Miamin osakilpailu starttaa sunnuntaina Suomen aikaa kello 22.30.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Valtteri Bottas tekikin hyvän siirron

Kommentoi Facebookissa