Valtteri Bottas taisteli ensimmäisen F1-voittonsa – myös Kimi palkintopallille!

Valtteri Bottas sai Itävallassa uransa toisen F1-osakilpailuvoiton.

Valtteri Bottas sai Itävallassa uransa toisen F1-osakilpailuvoiton. (Kuva AOP)

Suomalaiskuski totesi voiton odottamisen yli 80 kilpailun verran olleen sen arvoista.

FORMULA Molemmat suomalaiskuljettajat lähtivät hyvistä asetelmista Venäjän F1-kisaan Sotshissa, kun Kimi Räikkönen oli kakkosruudussa ja Valtteri Bottas kolmosruudussa. Paalupaikalla oli Räikkösen tallikaveri Ferrarilla Sebastian Vettel, Bottaksen Mercedes-kumppanin Lewis Hamiltonin lähtöruutu oli neljäs.

Bottas hyökkäsi heti lähtömutkissa kärkeen, mutta jo ensimmäisellä kierroksella Romain Grosjean ja Jolyon Palmer ajoivat ulos, Williamsin Lance Stroll puolestaan pyörähti. Turva-auto tuli radalle Bottaksen johtaessa, Vettel oli toisena ja Räikkönen kolmantena.

Autonsa kuumenemisen kanssa kamppailut Hamilton ajoi neljäntenä. Kisan aikana nopeimpia kierroksia ajoivat vuoron perään niin Bottas, Vettel, Räikkönen kuin Hamiltonkin.

Kuljettajien väliset erot olivat lähinnä kiinni siitä, kuinka nopeasti he pääsivät kierroksella jääneistä kuljettajista ohi sekä tallien varikkotaktiikasta. Oman varikkokäyntinsä jälkeen Kimi Räikkönen ihmetteli, kuinka hän oli Valtteri Bottaksen takana. Talli selitti Bottaksen johtaneen kisaa, kun Räikkönen luuli Hamiltonin ampaisseen lähdössä kärkeen.

Kisa ajettiin lähes koko ajan läpi samassa järjestyksessä kuin lähdön jälkeen. Ainoastaan Sebastian Vettelin nousu viimeisillä kierroksilla alle sekunnin tuntumaan Bottaksesta nosti jännitystä, mutta Felipe Massa jarrutti lopulta saksalaisen menoa, kun taas Bottas ohitti brasilialaisen nopeammin.

– Hahaa! Siinä meni melko kauan aikaa, vai mitä. Yli 80 kisaa. Se oli odottamisen arvoista, Bottas nauroi tiimiradioon voiton selvittyä.

– Tiimille ja tehtaan ihmisille, kiitos että teitte tämän mahdolliseksi, hän jatkoi juhlatunnelmissa.

Valtteri Bottakselle voitto oli uran ensimmäinen F1-osakilpailuvoitto, Räikköselle palkintosijoitus oli taas kauden ensimmäinen. Bottas on viides suomalainen F1-osakilpailuvoittaja, muut ovat Keke Rosberg, Mika Häkkinen, Heikki Kovalainen ja Kimi Räikkönen.

Sebastian Vettel johtaa MM-sarjaa 86 pisteellään, Lewis Hamiltonilla on 73 pistettä. Valtteri Bottas nousi 63 pisteen turvin kolmanneksi, Kimi Räikkönen on neljäntenä 49 pisteellä.

Kolmosruudusta lähtenyt Valtteri Bottas nousi heti lähdön jälkeisissä kurveissa kärkeen ja piti paikkansa loppuun asti.
Kolmosruudusta lähtenyt Valtteri Bottas nousi heti lähdön jälkeisissä kurveissa kärkeen ja piti paikkansa loppuun asti. (Kuva Steve Etherington)

Kommentoi Facebookissa