Valtteri teki sen taas – vakuuttava F1-osakilpailuvoitto Itävallassa!

Valtteri Bottas sai Itävallassa uransa toisen F1-osakilpailuvoiton.

Valtteri Bottas sai Itävallassa uransa toisen F1-osakilpailuvoiton. (Kuva AOP)

Suomalaiskuljettaja on kokonaistilanteessa kolmas, sarjaa johtaa Sebastian Vettel.

FORMULA Itävallan GP:ssä oli mielenkiintoiset lähtöasetelmat, kun Mercedeksen Valtteri Bottas pääsi starttaamaan paalupaikalta ja Ferrarin Kimi Räikkönen kolmosruudusta.

Sinivalkoisten lasien läpi toivottiin jo kaksoisvoittoa suomalaisille, mutta sanansa sanottavana oli myös toisesta lähtöruudusta lähtevällä Sebastian Vettelillä sekä viiden lähtöruudun rangaistuksen vaihdelaatikon vaihtamisesta saaneella Lewis Hamiltonilla.

Bottas ampaisi lähdössä kärkeen niin vakuuttavasti, että Vettel epäili hänen ottaneen varaslähdön. Suomalainen piti kärkipaikkaa varikkopysähdystä lukuun ottamatta koko kisan ajan, mutta viimeisillä kierroksilla saksalainen oli kirinyt kuitenkin jo sekunnin päähän.

Taaempana Lewis Hamilton nousi kierros kierrokselta, ja ahdisteli kolmantena ajavaa Red Bullin Daniel Ricciardoa. Kimi ajoi Hamiltonin takana viidentenä.

Jännittävä taistelu huipentui lopussa, mutta Valtteri Bottas piti kuin pitikin Sebastian Vettelin lopulta takanaan, kaksikon eroa maalissa oli 0,658 sekuntia. Myös Daniel Ricciardo onnistui säilyttämään palkintopallisijoituksensa. Lewis Hamilton oli neljäs ja Kimi Räikkönen viides.

F1-osakilpailuvoitto oli Valtteri Bottakselle hänen uransa toinen. Ensimmäisen voittonsa suomalainen sai huhtikuun lopussa Sotshin GP:ssä Venäjällä.

Kuljettajien MM-sarjaa johtaa Sebastian Vettel 171 pisteellä, Lewis Hamilton on toinen 151 pisteellä ja Valtteri Bottas kolmas 136 pisteellä.

Kommentoi Facebookissa