VAR vei Teemu Pukin maalin – ”Jos olisin Pukki, niin minä oksentaisin”

Teemu Pukki on Valioliigan ensimmäinen suomalaismaalintekijä 11 vuoteen

Teemu Pukki oli ensimmäinen Valioliigan suomalaismaalintekijä 11 vuoteen. (Kuva AOP)

Teemu Pukin maali Tottenham-ottelussa hylättiin videotarkastuksessa. Monien mielestä maali olisi pitänyt hyväksyä.

JALKAPALLO Teemu Pukki teki lauantaina maalin, kun hänen seuransa Norwich taisteli 2-2 -tasapelin rahakasta Tottenhamia vastaan. Pukin maali kuitenkin hylättiin paitsiona VAR-tarkistuksen jälkeen.

Monien mielestä VAR-tulkinta oli aika lailla kyseenalainen. Pukin olkapää oli ehkä hieman paitsion puolella, mutta osuman syntymisen kannalta asialla ei ollut yhtään mitään merkitystä.

Pukin Norwich olisi mennyt osumalla jo 2-0-johtoon. Lopulta peli päättyi 2-2-lukemiin Norwichin johdettua peliä ensimmäisen jakson jälkeen 1-0.

Pukki sai tukea arvovaltaiselta taholta. Jalkapallolegenda Gary Lineker, vuoden 1986 MM-kisojen maalikuningas, ei voinut ymmärtää tuomiota.

– Jos olisin Pukki, niin minä oksentaisin. Aivan kamala tuomio. Tämä oli taas yksi VAR-hölynpöly. Jos piirrellään viivoja ja pisteitä ja asia ei ole silti selvä, niin kenttätuomareiden tuomiota ei tulisi silloin muuttaa. Jos VAR olisi manageri, hänet olisi erotettu jo viikkoja sitten, Lineker vaahtosi Twitterissä.

Pukki oli tekemässä tärkeää työtä Norwichin molemmissa hyväksytyissä maaleissa. Hän oli pelaamassa vastustajia pois tilanteesta, kun Mario Vrancic teki Norwichin avausmaalin. Pukki oli myös vaarallisesti uhkaamassa Tottenhamin maalia, kun Tottenhamin Serge Aurier rähmi pallon omaan maaliin.

Pukki on tehnyt tällä kaudella yhdeksän maalia. Norwichin kauden kokonaismaalimäärä on 21.

Norwich jatkaa Valioliigassa jumbosijalla. Eroa putoamisviivan yläpuolella olevaan West Hamiin on kuusi pistettä.

Teksti Otto Palojärvi ja Ville Hirvonen

Lue myös: Karu paluu kinkunsulattelusta Teemu Pukilla – Norwich tipahti jumboksi

Kommentoi Facebookissa