Lauri Markkaselta vakuuttava esitys NBA:ssa – ”Hänen pitäisi olla sairaana useammin”

Lauri Markkanen pussittaa koreja NBA:ssa Chicago Bullsin paidassa.

Lauri Markkanen pussittaa koreja NBA:ssa Chicago Bullsin paidassa. (Kuva AOP)

Lauri Markkanen toipui joulun sairastelusta. Esitys murskavoitossa Atlanta Hawksia vastaan oli väkevä.

KORIPALLO Lauri Markkanen johdatti Chicago Bullsin murskavoittoon koripallon NBA-liigassa lauantaina. Ensimmäisen ottelunsa joulun jälkeen pelannut Chicago jyräsi Atlanta Hawksin kotonaan 116-81.

Markkanen oli 25 pisteellään Chicagon ahnein. Suomalaisen tilille merkittiin myös neljä levypalloa, yksi syöttö ja yksi menetys.

Markkanen upotti yhdeksästä kolmen pisteen heitostaan neljä. Kaikki pelitilanneyritykset merkittiin 8/14. Hän epäonnistui yhdessä kuudesta vapaaheitostaan.

Markkasen pelaaminen oli pitkään epävarmaa flunssan ja vatsasairauden takia.

– En ehkä ollut ihan 100-prosenttisessa kunnossa, mutta rehellisesti sanottuna milloin sitä olisi 100-prosenttisessa kunnossa?, Markkanen totesi NBC Sports Chicagolle.

Markkanen heitti 25 pistettä. Hän upotti kaikki pelitilanneyritykset 8/14 ja kolmoset 4/9.

– Markkanen näytti mielestäni ihan hyväkuntoiselta. Jos hän pelaa tuolla tavalla, niin hänen pitäisi olla sairaana useammin, Bullsin Zach LaVine veisteli.

Markkasella on nyt joulukuulta kuusi vähintään 20 pisteen ottelua.

– Laurilla on ollut hyvää energiaa. Hän alkaa oppimaan, miten saada heittonsa ja paikkansa. Pitää antaa kunniaa siitä, että hän on työstänyt heittoaan kovasti, Bullsin päävalmentaja Jim Boylen kiitteli.

– Tiedän tavallaan, missä saan kosketuksia palloon ja heittoja. Se tulee siitä, kun pelaa samojen jätkien kanssa tässä systeemissä ja totta kai harjoittelemme sitä joka päivä, Markkanen vahvisti.

Zach LaVine heitti Chicagolle 19 pistettä. Tulokastakamies Coby White pussitti 18 ja Wendell Carter Jr 13 pistettä.

Chicago Bulls taistelee jo tiukasti pudotuspelipaikasta. Voittoprosentillaan 39,4 Bulls on ensimmäisenä joukkueena itäisessä konferenssissa pudotuspeliviivan alapuolella.

Viivan yläpuolella ensimmäisenä on Orlando Magic voittoprosentillaan 43,8. Orlandolla on 14 voittoa ja 18 tappiota.

Chicagon saldo on nyt 13 voittoa ja 20 tappiota. Itäisen konferenssin ja koko NBA:n jumbosijalla konttaavan Atlantan vastaavat lukemat ovat 6 ja 27.

Teksti Otto Palojärvi ja Jussi Lehmola

Lue myös: Suomen koripallossa tajuttiin viimeinkin realiteetit – Henrik Dettmann opasti jo viisi vuotta sitten

Kommentoi Facebookissa