Vasemmistoliitto vaihtoi ministereitään – Andersson palasi vanhempainvapaalta

Opetusministerin ja sosiaali- ja terveysministerin vaihdos valtioneuvostossa 29.6.2021.

Opetusministerin ja sosiaali- ja terveysministerin vaihdos valtioneuvostossa 29.6.2021. (Kuva Janina Orjasniemi/ Valtioneuvoston kanslia)

Li Andersson opetusministeriksi, Hanna Sarkkinen sosiaali- ja terveysministeriksi.

HALLITUS Tasavallan presidentti on nimittänyt valtiotieteiden kandidaatti, kansanedustaja Li Anderssonin valtioneuvoston jäseneksi ja opetusministeriksi sekä filosofian maisteri, kansanedustaja Hanna Sarkkisen sosiaali- ja terveysministeriksi.

Samalla presidentti vapautti datanomi, kansanedustaja Jussi Saramon valtioneuvoston jäsenyydestä ja opetusministerin tehtävästä sekä lähihoitaja, kansanedustaja Aino-Kaisa Pekosen valtioneuvoston jäsenyydestä ja sosiaali- ja terveysministerin tehtävästä.

Vasemmistoliiton puoluevaltuusto ja eduskuntaryhmä päättivät hallituskauden alussa jakaa sosiaali- ja terveysministerin salkun kahteen kahden vuoden mittaiseen jaksoon. Li Andersson palasi opetusministeriksi vanhempainvapaalta.

Valtioneuvosto nimitti yhteiskuntatieteiden maisteri Dan Koivulaakson opetusministerin valtiosihteerin virkaan ja valtiotieteen maisteri Saila Ruuthin jatkamaan sosiaali- ja terveysministerin valtiosihteerin virassa.

Lue myös: Suomalaisten luottamus hallitukseen putosi – parhaiten pandemian keskellä on pärjännyt presidentti

Kommentoi Facebookissa