Vasta 18-vuotias nuori mies elinkautiseen murhasta – hakkasi ystäväänsä puukolla

Todennäköisesti tuomittu kuitenkin astelee vapauteen jo alle 30-vuotiaana. (Kuvituskuva Fotolia)

Mielentilatutkimuksessa Markus Selinin todettiin olleen täydessä ymmärryksessä puukotuksen aikana.

MURHA Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut 18-vuotias Markus Selinin elinkautiseen vankeusrangaistukseen murhasta. Hän puukotti kaverinsa hengiltä Lielahden Prisman parkkipaikalla Tampereella viime tammikuussa.

Markus Selin myöhästyi koulubussista tammikuisena aamuna. Sen jälkeen hän ryhtyi ryyppäämään. Kaverin Saabilla lähdettiin ajelulle ja vauhtia haettiin noutamalla Alkosta kaksi pulloa Gambinaa. Jossain vaiheessa Selin oli jo niin huonossa kunnossa, että hän kävi oksentamassa.

Ryhmä pysähtyi Lielahden Prisman parkkipaikalle. Kun kuljettajana ollut nuorukainen oli nousemassa autosta, Selin kävi hänen kimppuunsa ja alkoi hakata kaveriaan puukolla. Astalon hän oli käynyt ostamassa pari tuntia aikaisemmin. Syyttäjän mielestä puukon hankinta viittasi teon suunnitelmallisuuteen.

Uhri puolustautui ja sai riistettyä puukon Seliniltä ja lyötyäkin hyökkääjää muutaman kerran. Puukotuksen uhri sai kuitenkin lukuisista puukoniskuista niin vaikeat vammat, että hän menehtyi tapahtumapaikalle.

Tutkinnassa Selin kertoi, ettei hän muista puukotustapahtumasta mitään. Hän kiisti murhan, mutta myönsi tapon. Selin pyysi mielentilatutkimusta. Siellä hänen todettiin olleen täydessä ymmärryksessä puukotuksen aikana. Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi Selinin elinkautiseen vankeusrangaistuksen murhasta. Todennäköisesti hän kuitenkin astelee vapauteen jo alle 30-vuotiaana.

Uhrin lähiomaisille Selin määrättiin maksamaan korvauksia kärsimyksestä, hautauskuluista ja oikeudenkäynnistä yhteensä hieman yli 35 000 euroa.

Lue myös: Murhasta syytetty oli täydessä ymmärryksessä – 18-vuotias surmasi puukolla kaverinsa

Kommentoi Facebookissa