Murhasta syytetty oli täydessä ymmärryksessä – 18-vuotias surmasi puukolla kaverinsa

Syyttäjän mukana teko oli suunniteltu, nuori mies oli ostanut puukon pari tuntia ennen tekoa. (Kuvituskuva Fotolia)

Syyttäjä vaatii nuorukaiselle elinkautista tuomiota murhasta.

MURHA Kaverinsa murhasta syytetty 18-vuotias mies on todettu mielentilatutkimuksessa syyntakeiseksi. Syyttäjä vaatii nuorukaiselle elinkautista tuomiota murhasta. Henkirikos tapahtui viime tammikuussa Lielahden Prisman parkkipaikalla Tampereella.

Murhasta syytetty nuorukainen myöhästyi tekopäivänä koulubussista ja ryhtyi sen jälkeen ryyppäämään. Hän hakeutui kahden kaverinsa seuraan, ja kolmikko lähti ajelemaan tulevan uhrin Saabilla.

Alkosta haettiin kaksi pulloa Gambinaa. Murhasta syytteessä oleva mies oli niin huonossa kunnossa, että hän kävi välillä oksentamassa. Kolmikko pysähtyi Lielahden Prisman parkkipaikalle. Kun kuljettajana ollut mies oli nousemassa autosta, hänen humalainen kaverinsa alkoi yllättäen hakata miestä puukolla. Uhri sai 18 osumaa, joista 11 iskua osui selkään.

Hyökkäyksen kohteeksi joutunut mies sai puukon haltuunsa ja iski sillä hyökkääjää muutaman kerran. Sinnikäs puolustautuminen ei auttanut. Uhrin vammat olivat sen verran vakavia, että hän menehtyi tapahtumapaikalla.

Syyttäjän mukana teko oli suunniteltu. Sen takia miehelle luettiin syyte murhasta. Suunnitelmallisuuteen viittasi muun muassa se, että nuori mies oli ostanut puukon pari tuntia ennen tekoa. Aiemmin hän oli tutkinut netistä tietoja joukkosurmista ja muista hirveyksistä.

Vastaaja kiisti murhan, mutta myönsi syyllistyneensä tappoon. Mies määrättiin mielentilatutkimukseen. Siellä todettiin, että hän on ollut puukotuksen aikana täydessä ymmärryksessä. Pirkanmaan käräjäoikeus antaa asiassa tuomion ensi viikon perjantaina.

Lue myös: Surmasi puukolla kaverinsa parkkipaikalla – murhasta syytetty 18-vuotias mielentilatutkimukseen

Kommentoi Facebookissa