Vasta 18-vuotias Suvi Nissinen vei taidon MM-kultaa – Suomelle kaksoisvoitto

Taido on budolaji, jonka juuret ovat karatessa ja perinteisessä okinawa-te’ssä.

Taido on budolaji, jonka juuret ovat karatessa ja perinteisessä okinawa-te’ssä. (Kuva AOP)

Suomi on Japanin jälkeen kansainvälisissä arvokilpailuissa menestynein taidomaa maailmassa.

BUDOLAJIT Vasta 18-vuotias Järvenpään Taidoseuraa edustava Suvi Nissinen voitti naisten hokein eli liikesarjan maailmanmestaruuden viikonvaihteessa Japanin Kofussa käydyissä kamppailulaji taidon henkilökohtaisten ja joukkuelajien MM-kilpailuissa.

Historiallisen naisten hokei -sarjasta teki se, että tämä oli ensimmäinen kerta, jolloin Suomi sai kaksoisvoiton MM-tatamilla. Naisten hokei sarjassa hopealle sijoittui Nummelan Kumakain Laura Pellikka, joka voitti myös naisten ottelupronssia. Suomalaisten naisten taso oli odotetusti erittäin korkea.

Kilpailut olivat myös täynnä yllätyksiä, sillä edellisissä vuonna 2013 Helsingissä pidetyissä MM-kilpailuissa erittäin hyvin menestynyt keravalaista Sandokaita edustava Essi Pelttari loukkaantui jo liikesarjojen ensimmäisellä kierroksella ja näin ollen mitalisaumat hupenivat siinä samassa.

Taido on budolaji, jonka juuret ovat karatessa ja perinteisessä okinawa-te’ssä. Pyörivät ja kierteiset liikkeet, akrobatialiikkeet sekä vartalon akselin muuttaminen ovat olennainen osa kamppailua. Suomi on Japanin jälkeen kansainvälisissä arvokilpailuissa menestynein taidomaa maailmassa. Suomessa taidoa on harrastettu yli 40 vuotta. Suomen Taido muodostaa taidon lajikollegion Suomen Karateliitto ry:ssä.

Suvi Nissinen voitti naisten hokein eli liikesarjan maailmanmestaruuden.
Suvi Nissinen voitti naisten hokein eli liikesarjan maailmanmestaruuden. (Kuva Aki Peltola)

Kommentoi Facebookissa