Vedenpaisumus poliisivankilassa – lukuisista rötöksistä pidätetty tukki sellin vessanpöntön

Mies oli muun muassa anastanut erään naisen puhelimen ja ryhtynyt käyttämään tallennettuja käyttäjätunnuksia. (Kuvituskuva Fotolia)

Syyttäjä vaatii miehelle ehdotonta vankeusrangaistusta kaikkiaan kymmenestä rikoksesta.

SYYTTEET Tamperelaismiehelle on luettu käräjäoikeudessa peräti kymmenen syytettä, muun muassa tietomurrosta, identiteettivarkaudesta ja kunnianloukkauksesta. Erikoisin syyte koski vahingontekoa. Pidätettynä ollessaan mies tukki sellinsä vessanpöntön, ja seuraukset olivat kosteat.

Tamperelaismies anasti Ratinan kauppakeskuksessa erään naisen puhelimen ja ryhtyi käyttämään puhelimeen tallennettuja käyttäjätunnuksia. Mies lähetteli somessa epäasiallisia viestejä ja soitteli videopuheluita useille henkilöille. Syyte tuli tietomurrosta.

Syyte identiteettivarkaudesta tuli siitä, kun mies lähetti varastetulla puhelimella naisen ystäville ja tuttaville asiattomia viestejä. Nainen joutui tekemään ison työn ilmoittaakseen ystäville ja tuttaville, ettei hän ole noita törkeyksiä viestitellyt. Syytteen mukaan teko halvensi puhelimen oikeaa omistajaa. Syyte tuli kunnianloukkauksesta.

Kun mies lopulta otettiin kiinni rötöstensä takia, hän vastusti ankarasti sekä poliisia että järjestysmiestä. Lopulta maassa selällään sätkivä ja kiinniottajien päälle sylkevä mies saatiin rautoihin. Poliisivankilan sellissä mies tukki vessanpöntön peitolla ja aiheutti pienimuotoisen vedenpaisumuksen. Pelastuslaitos jouduttiin kutsumaan hätiin. Syyte tuli vahingonteosta.

Muitakin rötöksiä syytteen mukaan ilmeni, kuten puukon hallussapito yleisellä paikalla. Eräästä tavaratalosta mies varasti puolestaan lähes 300 euron arvosta muun muassa elektroniikkaa.

Syyttäjä vaatii miehelle ehdotonta vankeusrangaistusta kaikkiaan kymmenestä rikoksesta.

Lue myös: Mies soitti hätäkeskukseen kymmeniä kertoja – yritti saada väkivalloin myös poliisin aseen haltuunsa

Kommentoi Facebookissa