Veikkausliiga lähti käyntiin – suursuosikki HJK avasi voitolla

Kuva Veikkausliiga/ Risto Oksanen

Veikkausliigan suurimmat suosikit HJK, KuPS ja SJK voittivat kauden avausottelunsa.

JALKAPALLO Lunta on vielä maassa koko Suomessa, mutta kotoisen Veikkausliigan kausi pyörähti silti käyntiin jo 2. huhtikuuta. Sarjaohjelman läpivienti edellyttää aikaista aloitusta keväällä, jotta pelaajat eivät joutuisi kohtuuttomaan kuormitukseen.

Hallitseva mestari HJK lähti kauteen ylivoimaisesti suurimmalla pelaajabudjetilla, joka on kaksi miljoonaa euroa. KuPS ja SJK ovat toiseksi suurimmat seurat noin miljoonan euron pelaajabudjeteillaan.

HJK voitti kauden avauksessaan Helsingissä FC Hongan 1-0. Vasta 18-vuotias huippulupaus Casper Terho teki HJK:n voittomaalin.

– Tietysti hyvin tyytyväisiä ollaan kolmeen pisteeseen ja nollapeliin, jotka ovat olleet meille hankalia pitää. Hyökkäyksessä Honka sai ensimmäisellä jaksolla ohjattua meidät liian helposti laitaan, emmekä pystyneet etenemään niin kuin meidän pitäisi. Luotiin kuitenkin kaksi ihan ok -maalipaikkaa, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela Veikkausliigan nettisivujen mukaan.

– Lopussa passivoiduttiin ehkä vähän liikaa. Honka piti palloa, mutta meillä oli kuitenkin hyvä kontrolli, maalipaikkoja heille tuli siinä oikeastaan vain yksi puolikas. Kokonaisuutena mielestäni avauspeliksi, jossa on aina omat juttunsa, hyvä suoritus, Koskela jatkoi.

Kylmästä säästä huolimatta Helsingin Töölössä nähtiin ihan hyvin yleisöä. Katsojamäärä oli 4650.

SJK voitti HIFK:n 2-1. HIFK siirtyi toisella jaksolla 1-0-johtoon, mutta SJK nousi tasoihin ja aivan lopussa ohi.

– Jos sitä voisi valita miten haluaa ottelun voittaa, niin juuri tällä tavalla vaikka joka päivä, kommentoi SJK:n espanjalaisvalmentaja Joaquin Gomez.

HJK:n ykköshaastajaksi arvioitu KuPS voitti FC Interin 2-1. Myös Interiä on povattu sarjan kärkipäähän, vaikka sen pelaajabudjetti jääkin jälkeen KuPSin ja SJK:n budjeteista.

Hämeen derbyssä FC Haka yllätti Tampereen Ilveksen maalein 2-1. Haka siirtyi alussa kahden maalin johtoon, eikä Ilveksen kiri riittänyt.

Avauskierroksella nähtiin myös kaksi tasapeliä. VPS:n ja AC Oulun ottelu päättyi 2-2. IFK Mariehamn ja FC Lahti jäivät maaleitta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jalkapallon MM-kisojen alkulohkot ovat tässä

Kommentoi Facebookissa