Veikkausliiga tauolle – Espoossa ja Kuopiossa kyykätään yllättävästi

Inter juhlii maalia.

Inter juhlii maalia. (Kuva AOP)

FC Inter vaanii HJK:ta vain pisteen päässä. KuPS ja FC Honka ovat kompuroineet yllättävästi.

JALKAPALLO Veikkausliiga jäi sunnuntaina kymmenen päivän maaottelutauolle. FC Lahti voitti päivän ottelussa IFK Mariehamnin Ahvenanmaalla maalein 3-1 ja nousi sarjataulukossa neljänneksi.

Mikään yllätys ei ole, että HJK johtaa sarjaa. Toisena oleva Turun FC Inter vaanii Klubia kuitenkin vain pisteen päässä.

Lauantaina Inter murjoi Helsingissä HIFK:n maalein 4-1. Inter on tällä kaudella HJK:n tavoin voittanut viisi ottelua. Ainoan tappionsa Inter koki toukokuun alussa vieraissa FC Lahtea vastaan hävittyään silloin 1-2.

FC Ilves on sarjassa kolmantena kuuden pisteen päässä HJK:sta. Ilves voitti lauantaina KTP:n odotetusti pelin päätyttyä 2-0.

Kauden merkittävin yllätys on ollut KuPSin ja Hongan kompurointi. HJK:n ykköshaastajaksi povattu KuPS hävisi lauantaina yllättäen Hakalle 1-2 ja koki jo toisen perättäisen tappionsa. Honka puolestaan taipui kotiottelussaan SJK:lle 0-1.

Suomen Cupin finaalissa HJK:n kaatanut KuPS on sarjataulukossa vasta seitsemäntenä. Se on voittanut kuudesta ottelustaan vain kaksi.

Honka on voittanut kuudesta ottelustaan vain yhden. Espoolaisseura on yllättäen toiseksi viimeisenä.

Sarjanousija KTP on kerännyt yhden pisteen Honkaa enemmän ja on kymmentenä. KTP:n pelaajamateriaalin valossa neljä pistettä on jopa ylisuoritus.

Toinen sarjanousija AC Oulu on nollakerhossa. AC Oulun pelaajamateriaalin taso ei tahdo riittää Veikkausliigaan.

Koronapandemia on kurittanut seuroja kovalla kädellä. Sarjanousijoilla ei ole ollut paljoa resurssejakaan vahvistaa joukkueitaan.

Yleisörajoitukset vaihtelevat eri puolilla Suomea. Koomista oli, että Hongan ja SJK:n ottelua ei voinut seurata katsomosta, mutta läheiseltä terassilta kylläkin. Katsojamääräksi merkittiin ottelussa nolla.

Kuopiossa nähtiin lauantaina jo 1550 katsojaa. Iso yleisömassa ei KuPSia kuitenkaan auttanut edes tasapeliin.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Veikkausliigan valtavista tasoeroista nähtiin tyly esimerkki

Kommentoi Facebookissa