Veikkausliigan valtavista tasoeroista nähtiin tyly esimerkki

HJK juhlii maalia Veikkausliigassa

HJK juhlii maalia Veikkausliigassa. (Kuva AOP)

Sarjakärki HJK voitti nollakerholaisen AC Oulun maalein 3-1. Ottelun tasoero muistutti Suomen ja Italian välistä torstaista jääkiekon MM-kisaottelua.

JALKAPALLO Veikkausliigan kärjessä porskuttava sarjan rahakkain joukkue HJK kohtasi perjantaina Helsingissä AC Oulun. Ministeri Krista Kiurun (SDP) linja sallisi Töölön stadionille kuusi katsojaa, mutta HJK:n 3-1 -voittoon päättynyt ottelu pelattiin täysin tyhjille katsomoille.

Filip Valencic vei HJK:n johtoon jo ennen varttitunnin täyttymistä. Noin tunnin kohdalla Luis Henrique teki kaksi maalia kahden minuutin sisään ja peli oli lopullisesti taputeltu HJK:n johdettua 3-0.

Miika Koskelan 72. minuutilla syntynyt kavennus oli kosmeettinen tilastomerkintä. Missään vaiheessa ei tullut epäselväksi, että HJK ei voittaisi ottelua.

HJK ei ole hävinnyt tällä kaudella vielä yhtään ottelua. Sen ainoa pistemenetys on tullut maalittomasta tasapelistä Kuopion Palloseuraa vastaan.

Sarjanousija AC Oulu on pelannut Veikkausliigassa nyt viisi ottelua ja hävinnyt ne kaikki. AC Oulu on sarjan ainoa nollakerholainen.

Perjantaina nähtiin, miten valtava tasoero on Veikkausliigan kärkipään ja tyvipään välillä. AC Oulun pelaajamateriaalilla ei ole oikein jakoa haastaa HJK:ta, oli taktiikka mikä hyvänsä. Pelaajien taitoerot ovat liian suuria.

Koronapandemia on kurittanut suomalaisia jalkapalloseuroja kovalla kädellä. Sarjanousijalla ei ole ollut mahdollisuuksia hankkia riittävän hyviä vahvistuksiakaan.

Perjantain toisessa ottelussa FC Ilves kaatoi toisen nousijajoukkueen KTP:n maalein 2-0. Eetu Vertainen teki toisella jaksolla kaksi maalia ja se riitti Ilvekselle voittoon.

Ilves nousi sarjassa kolmanneksi sarjassa saatuaan kymmenen pistettä täyteen. Yhdeksäntenä olevalla KTP:llä on neljä pistettä.

Tampereella katsojia oli paikan päällä 50. Siellä Krista Kiurun linja ei ole niin tiukka kuin Helsingissä.

Veikkausliigassa viime kaudella yleisöä päästettiin otteluihin 500 katsojaa katsomolohkoa kohden. Koronatartuntoja katsomoissa ei tullut.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Maalivahti yllättävänä ratkaisijana – Keltainen sukellusvene juhlii

Kommentoi Facebookissa