Latvialle paha takaisku – Leijonien tilanne näyttää lupaavalta

Latvia isännöi jääkiekon 2021 MM-kisoja Riiassa

Latvia isännöi jääkiekon 2021 MM-kisoja Riiassa. (Kuva AOP)

Tappio Norjalle saattoi olla MM-kisaisäntä Latvialle jatkopaikkahaaveiden kannalta kohtalokas.

JÄÄKIEKKO Suomella oli MM-jääkiekossa perjantaina välipäivä, mutta päivän ohjelmassa oli Suomen kannalta kaksi hyvin mielenkiintoista ottelua, kun Kanada kohtasi Kazakstanin ja Latvia Norjan. Molemmissa peleissä ratkaistiin tärkeitä pisteitä Leijonienkin kannalta.

Kazakstan oli aiemmissa otteluissaan voittanut Latvian, Suomen ja Saksan. Kanadakin joutui Kazakstanin kanssa tiukoille, mutta selvisi Kazakstanin 2-2 -tasoituksesta pelin päätyttyä kanadalaisten 4-2 -voittoon.

Toisen ottelunsa voittanut Kanada nousi kuuteen pisteeseen. Kazakstanilla pisteitä on koossa seitsemän.

Kisaisäntä Latvia sai taipua Norjalle voittolaukauskisan päätteeksi lukemin 3-4. Latvialle tappio oli iso takaisku ja saattoi jopa ratkaista joukkueen putoamisen jatkosta.

Latvialla on koossa kahdeksan pistettä. Sen edellä lohkossa ovat kymmenessä pisteessä oleva Suomi sekä yhdeksässä pisteessä olevat Yhdysvallat ja Saksa.

Lohkon neljä parasta etenee puolivälieriin. Kanadalla kaikki ei ole enää omissa käsissään, koska voittamalla viimeisissä otteluissaan Italian ja Suomen varsinaisella peliajalla, nousisi se korkeintaan 12 pisteeseen.

Yhdysvallat ja Saksa tarvitsevat vain yhden varsinaisen peliajan voiton pysyäkseen sarjataulukossa Kanadan edellä. Yhdysvallat pelaa vielä Norjaa, Saksaa ja Italiaa vastaan. Saksa kohtaa Yhdysvaltojen lisäksi Suomen ja Latvian.

Kazakstan on varmasti Kanadan edellä, jos se voittaa varsinaisella peliajalla Italian sekä Norjan. Latvia pysyisi Kanadan edellä, jos keräisi otteluistaan Suomea ja Saksaa vastaan neljä pistettä.

Suomen tilanne on hyvä, mutta jatkopaikkaan tarvitaan ainakin yksi otteluvoitto tai ainakin kolme pistettä. Leijonat pelaa vielä lauantaina Saksaa, sunnuntaina Latviaa ja tiistaina Kanadaa vastaan. Suomella olisi varaa jokaisessa ottelussa tappioon jatkoajalla tai rankkarikilpailussa ollakseen ainakin Kanadan edellä, mikä todennäköisesti riittäisi jatkopaikkaan.

Turnauksessa kuilun partaalla oleva Ruotsi voitti perjantaina Britannian 4-1 ja säilytti ohuehkot jatkohaaveensa. Ruotsi pelaa vielä kaksi ottelua, joissa sen olisi voitettava varsinaisella peliajalla Slovakia sekä Venäjä, eikä sekään välttämättä Tre Kronorille riitä.

Poliittisten kohujen keskiössä oleva Valko-Venäjä sai haudata jatkohaaveensa hävittyään perjantaina Tanskalle maalein 2-5. Tanska piti jatkohaaveensa hengissä, mutta tarvitsee jatkopaikkaan kuitenkin voitot viimeisistä otteluistaan, joissa se kohtaa Slovakian ja Tshekin.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Leijonat löysäili voiton Italiasta – Ruotsi katastrofin partaalla

Kommentoi Facebookissa