Leijonat löysäili voiton Italiasta – Ruotsi katastrofin partaalla

Leijonat juhlii maalia Riian MM-kisoissa

Leijonat juhlii maalia Riian MM-kisoissa. (Kuva AOP)

Suomi voitti heikon Italian joukkueen MM-kisoissa helposti 3-0.

JÄÄKIEKKO MM-jääkiekossa ei nähty torstai-iltana yllätystä, kun Leijonat jatkoi voittojen tiellä lyötyään Italian 3-0. Turnauksen kenties huonoin joukkue Italia ei tosissaan kyennyt Suomea haastamaan ja peli olikin Leijonille melkoista pakkopullaa.

Italia ei ollut Suomelle mikään mittari. Italian joukkueen pelaajista lähes puolet jäi MM-kisoista pois koronatartuntojen takia ja MM-kisoissa saapasmaan pelipaitaa kantaakin useita alppimaiden kakkossarjan Alppiliigan puoliammattilaispelaajia.

Tony Sund ja Arttu Ruotsalainen maalasivat Leijonat avauserässä 2-0 -johtoon. Toisessa erässä vauhti hiipui, mutta Italialla ei ollut siitä huolimatta saumoja takaa-ajoon. Sund tykitti myöhemmin vielä illan toisen maalinsa.

– Tultiin hyvin peliin mukaan. Oltiin valmiina. Eka erä oli hyvä ja oltaisiin voitu tehdä siinä pari maalia lisääkin. Toinen erä meni vähän ohi. Keskittyminen ei ollut ihan parhaimmillaan. Mutta nollapeli ja kolme pistettä. Matka jatkuu, kommentoi Suomen joukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen.

Toisessa erässä Jalonen näytti antavan kipakampaakin palautetta pelaajilleen. Jalonen arvioi, että joukkueeseen iski liiallinen huolettomuuden tunne.

– Kiekkoja menetettiin. Huolettomuus tuli pintaan. Ei se aina muutu niin helposti.

Suomi olisi voinut voittaa ottelun huomattavasti suurinumeroisemmin.

– Ei me paljon heille paikkoja tänään annettu. Maalinteossa meidän pitää parantaa. Se on selvä juttu kaikille, Jalonen totesi.

Puolustaja Tony Sund teki kaksi maalia. Jalosen mukaan Sund pelaa tällä hetkellä korkealla tasolla.

– Tony pelasi hyvän turnauksen ennen kisoja ja otti sen ansiosta paikan lopullisessa joukkueessa. Pelaa ylivoimaa, mikä kertoo, että on isossa roolissa joukkueessa. Hienot maalit teki tänään. Meidän kärkipakkeja näissä peleissä.

Jalosen mukaan Sund on maajoukkueessa nousemassa todelliseen potentiaaliinsa, jota seurajoukkueessa hänellä ei ole näkynyt.

– Mielenkiintoinen pelaaja. Erittäin potentiaalinen pelaaja. Enemmänkin olisi rahkeita, mitä on saanut seurajoukkueessa. Hänen pitäisi vaatia enemmän asioita. Isokokoinen, pystyy liikkumaan hyvin kiekolla. Seuroissa kaikki ei ole mennyt ihan nappiin, mutta tällä hetkellä näyttää ihan hyvältä.

Suomella on alkulohkossaan jäljellä vielä kolme peliä. Vastus kovenee huomattavasti jo lauantaina, kun Leijonat kohtaa Saksan. Sunnuntaina vastassa on Latvia ja tiistaina Kanada.

– Pitää funtsia taas kokoonpanoja seuraavaan Saksa-otteluun. Silleen tämä paketti pikkuhiljaa valmistuu, mutta edetään rauhassa yksi ottelu kerrallaan. Meillä on hyvin pisteitä. Oltaisiin voitu voittaa Kazakstan-pelikin, mutta tilanne on hyvä meidän kannalta, Jalonen totesi tilanteesta.

Suomen jatkopaikka ei ole varmistunut. Siihen tarvitaan vielä ainakin yksi voitto.

– MM-kisoihin kun lähtee, vastus on kova. Nähtiin jo vastus kovimmillaan jenkkejä vastaan ja tiedetään, mitä voidaan odottaa. Ei meitä pelota lähteä Saksaa vastaan pelaamaan lauantaina. Pitää tehdä simppelit analyysit ja katsoa, jos pelistä jotain puuttuu, Jalonen päätti.

Suomelle lauantaina 1-2 hävinnyt Yhdysvallat nousi lohkossa kakkospaikalle voitettuaan Latvian torstaina 4-2. Suomella on kymmenen ja Yhdysvalloilla yhdeksän pistettä.

Toisessa lohkossa Ruotsi on katastrofin partaalla. Se johti Tshekkiä vastaan 2-0, mutta hävisi ottelun lopulta 2-4.

Jatkoon mennäkseen Ruotsin on voitettava turnauksen viimeiset kolme otteluaan, joissa vastassa ovat Britannia, Slovakia ja Venäjä. Välttämättä voitot näistä peleistä eivät Ruotsille riitä.

Ruotsille aiemmin 0-7 hävinnyt Sveitsi ryhdistäytyi. Se murjoi Slovakian torstaina peräti 8-1 ja aiheutti Slovakialle kisojen ensimmäisen tappion.

Slovakia ja Sveitsi ovat Venäjän kanssa lohkon kärjessä yhdeksässä pisteessä. Tshekillä on viisi ja Ruotsilla vasta kolme pistettä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kazakstan ja Britannia jysäyttivät jättipaukkuja MM-jääkiekossa

Kommentoi Facebookissa