Veikkausliigassa surkeita yleisömääriä – kenttien kunto romahduttaa uskottavuutta

Kuva Veikkausliiga/ Risto Oksanen

Viisi Veikkausliigan joukkuetta on kenttien surkean kunnon takia joutunut pelaamaan kotiotteluitaan huhtikuussa toisessa kaupungissa.

JALKAPALLO Veikkausliigaa pelattiin pääsiäissunnuntaina Helsingissä ja Vaasassa. Helsingin ottelussa katsojia oli 306 ja Vaasan ottelussa 234.

Surkeat yleisömäärät kuulostavat tietysti hämmentäviltä, mutta ne eivät kerro totuutta Veikkausliigan suosiosta. Syynä on, että kotijoukkueet pelasivat varakentällä satojen kilometrien päässä oikealta kotikentältään.

Veikkausliiga edellyttää kentiltä tiettyä kuntokelpoisuutta. Jos kentän kunto ei täytä standardeja, on ottelu vietävä varakentälle.

Helsingissä kotijoukkueena olikin sunnuntaina Turun FC Inter, joka sai vieraakseen Valkeakosken Hakan. Turun sijasta Helsingissä vieraillut Haka voitti Interin 2-0.

Vaasassa kotijoukkueena oli AC Oulu. Se pelasi Tampereen Ilveksen kanssa 2-2 -tasapelin.

Talvi on ollut Suomessa yllättävän pitkä, joten kuusi ottelua on jo pelattu varakentillä. Kaudesta on pelattu nyt 15 ottelua, joten varakentillä pelattujen matsien määrä kertoo karua kuvaa siitä, missä kunnossa suomalaiset jalkapallon pääsarjakentät ovat.

Suomen olosuhteet ovat toki haasteelliset, mutta jalkapallohan on kuitenkin maailman suosituin urheilulaji ja Suomessakin kaikkein harrastetuin laji. Katsojalukujen perusteella Veikkausliiga on jääkiekon SM-liigan jälkeen Suomen toiseksi suosituin urheilusarja.

Riittävän tasokas sarja vaatii seitsemän kuukauden ajanjaksoa, koska pelaajien ylikuormittaminen kesällä ei loppujen lopuksi palvele kenenkään etua. Siksi kausi on aloitettava Suomessa huhtikuun alussa.

Kenttien riittävä kunto vaatii seuroilta taloudellisia panoksia. Siinä on omat haasteensa, mutta toiminnan uskottavuuden kannalta olisi toivottavaa, että kaikki ottelut voitaisiin pelata standardit täyttävällä joukkueen omalla kotikentällä.

Tällä kaudella pelinsä varakentälle ovat joutuneet viemään FC Honka, Ilves, FC Inter, AC Oulu ja FC Lahti. Viisi joukkuetta on tällä saralla aivan liikaa. Suomalaisen jalkapallon uskottavuus kärsii.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Teemu Pukki loisti Old Traffordilla – Cristiano Ronaldo kuitenkin suurin sankari

Kommentoi Facebookissa