Venäjä iski ohjuksin lastensairaalaan Kiovassa – ”Julmuuksilla ei ole rajoja”

Lapsipotilas sairaanhoitajan sylissä iskun kohteena olleen kiovalaisen lastensairaalan edustalla. (Kuva AOP)

Ukrainan suurimmassa lastensairaalassa lapsille annettiin muun muassa syöpähoitoja.

UKRAINA Venäjä teki laajan ohjusiskun maanantaina Ukrainaan. Viimeisimpien tietojen mukaan yli 170 ihmistä on loukkaantunut ja ainakin 37 kuollut hyökkäyksessä eri puolilla Ukrainaa.

Kansainvälistä tyrmistystä on herättänyt erityisesti ohjusisku kiovalaiseen Ohmadytin lastensairaalaan. Suomen tasavallan presidentti Alexander Stubb tuomitsi iskun viestipalvelu X:n englanninkielisessä viestissä:

”Venäjän federaation julmuuksilla ei ole rajoja. Tänään massiivisia ohjusiskuja useisiin kaupunkeihin, mukaan lukien Kiova. Kymmeniä kuoli ja haavoittui. Lastensairaala tuhoutui.

Suomi tuomitsee jyrkästi tarkoitukselliset hyökkäykset siviilikohteisiin. Venäjä joutuu vastuuseen näistä sotarikoksista. Suomi seisoo Ukrainan rinnalla niin kauan kuin tarvitaan”

Myös YK:n ihmisoikeusvaltuutettu Volker Turk kutsui iskuja hirvittäviksi. Ohjusisku vahingoitti erityisesti Ukrainan suurimman lastensairaalan leikkaussaleja sekä tehohoito- ja syöpäosastoja. Tuhoutuneiden osastojen joukossa oli muun muassa toksikologinen osasto, jossa lapsia hoidetaan dialyysillä.

– Uhrien joukossa oli Ukrainan sairaimpia lapsia, Voljer Turk kommentoi.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi vetosi kansainväliseen yhteisöön.

– Venäläiset terroristit on saatava vastuuseen tästä. Pelkkä huolestuneisuus ei pysäytä terroria. Myötätunto ei ole ase, Zelenskyi sanoi.

YK:n turvallisuusneuvosto käsittelee tiistaina Ohmadytin lastensairaalaan tehtyä ohjusiskua. Venäjä kiistää osuneensa ohjuksella lastensairaalaan, mutta tapauksesta on myös autenttista videomateriaalia.

Lue myös: Presidentti Stubb vieraili Ukrainassa – kymmenvuotinen sopimus turvallisuusyhteistyöstä allekirjoitettiin

Kommentoi Facebookissa