Venäläismies ylitti jalkaisin valtakunnanrajan – haki kiinnioton jälkeen turvapaikkaa Suomesta

Pohjois-Karjalan rajavartiostolla on valvottavaa maarajaa 304 kilometriä ja kansainvälisiä rajanylityspaikkoja on kaksi.

Pohjois-Karjalan rajavartiostolla on valvottavaa maarajaa 304 kilometriä ja kansainvälisiä rajanylityspaikkoja on kaksi. (Kuva Rajavartiolaitos)

Rajavartiosto on aloittanut esitutkinnan Kiteellä tapahtuneesta epäillystä valtionrajarikoksesta.

RAJAVALVONTA Pohjois-Karjalan rajavartiosto tutkii epäiltyä luvatonta rajanylitystä Venäjältä Suomeen Kiteen Välivaaran alueella. Rajavartiosto otti kiinni 14.6.2018 aamulla venäläisen mieshenkilön, jonka epäillään tulleen luvatta jalkaisin Venäjältä Suomeen.

Henkilö on hakenut turvapaikkaa Suomesta. Kyseessä on vuoden 2018 ensimmäinen turvapaikanhakijan maahantulo Pohjois-Karjalan rajavartioston alueella.

Toukokuussa mieshenkilö käveli metsiä pitkin valtakunnanrajan yli Vainikkalassa. Kaakkois-Suomen rajavartiosto otti myös turvapaikkaa anoneen miehen kiinni.

Rajavartiosto on aloittanut esitutkinnan epäillystä valtionrajarikoksesta. Tapahtumaan liittyen rajavartiosto on ollut yhteydessä Venäjän Suojärven alueen rajavaltuutettuun.

Lue myös: Valvontajärjestelmä hälytti rajavartioston – mies käveli metsiä pitkin valtakunnanrajan yli Venäjältä Suomeen

Kommentoi Facebookissa