Verkkoviestin uhkaus hämmentää – ”Partiomme liikkuvat tulevina päivinä Espoon kauppakeskuksissa”

Poliisi on ollut aktiivisesti yhteydessä kauppakeskuksen johdon kanssa välittömästi uhkauksen tultua ilmi.

Poliisi on ollut aktiivisesti yhteydessä kauppakeskuksen johdon kanssa välittömästi uhkauksen tultua ilmi. (Kuva AOP)

TOR-verkossa julkaistiin Iso Omena -kauppakeskukseen kohdistuva uhkaus.

UHKAUS Länsi-Uudenmaan poliisi kertoi Twitterissä 1.5, että espoolaiseen kauppakeskukseen on kohdistettu uhkaus. Poliisin tämän hetkisten tietojen mukaan mikään ei viittaa siihen, että asukkaiden tai alueen muiden toimijoiden tulisi välttää joitakin paikkoja tai jättää jotain tekemättä uhkauksen vuoksi.

Tutkinnanjohtaja Teemu Värtisen mukaan poliisi tutkii asiaa laittomana uhkauksena. Rikosnimike tarkentuu tarvittaessa tutkinnan edetessä. Värtisen mukaan TOR-verkossa julkaistussa uhkauksessa mainittu kauppakeskus on Espoon Matinkylässä sijaitseva Iso Omena.

Poliisi on ollut aktiivisesti yhteydessä kauppakeskuksen johdon kanssa välittömästi uhkauksen tultua ilmi. Poliisin tämän hetkisten tietojen perusteella kauppakeskuksessa ja sen yhteydessä olevissa muissa toimipisteissä, kuten kirjastossa, on turvallista asioida normaaliin tapaan.

– Partiomme liikkuvat tulevina päivinä Espoon kauppakeskuksissa. Tämä on osa arkista päivittäistä yhteistyötä, jota teemme kauppakeskusten kanssa, kertoo tutkinnanjohtaja Värtinen.

Hätäkeskuslaitos ja poliisilaitokset ovat saaneet yleisöltä runsaasti vinkkejä asiaan liittyen eilisen ja tämän aamun aikana.

– On hyvä, että yleisön kynnys ottaa viranomaisiin yhteyttä tällaisen asian tiimoilta, on matala, Värtinen sanoo.

Kuvakaappaus uhkailuviestistä on levinnyt sosiaalisessa mediassa. Viestin mukaan uhkailija aikoisi tappaa 3. toukokuuta kauppakeskuksessa historiallisen paljon ihmisiä. Kirjoittaja väitti myös osaavansa valmistaa räjähteitä. Poliisi on ottanut kiinni nuorehkon miehen, jonka epäillään kirjoittaneen uhkaustekstin. Häntä epäillään tässä vaiheessa laittomasta uhkauksesta.

MTV:n mukaan viestin kuva aseesta on haettu nettimarkkina.com-kauppasivustolta ja kyseessä oli oikean ampuma-aseen sijasta kuula-ase.

EDIT 2.5. klo 17: Lisätty tieto kiinniotosta

Lue myös: Alaikäinen oppilas kertoo kirjoittaneensa uhkaukset nettiin vitsinä – koulu-uhkaus syyteharkintaan

Kommentoi Facebookissa