Verokortti uudistuu – ensi vuodesta alkaen sama verokortti käy kaikille palkkatuloille

Jos tuloraja näyttää ylittyvän tai vähennykset muuttuvat, muutosverokortin voi tilata Verohallinnon verkkopalvelussa.

Jos tuloraja näyttää ylittyvän tai vähennykset muuttuvat, muutosverokortin voi tilata Verohallinnon verkkopalvelussa. (Kuva AOP)

Sivutuloille tai eri työnantajille ei enää lasketa eri veroprosenttia.

VEROKORTTI Valtioneuvoston eilen antama asetus aiheuttaa muutoksia verokorttiin. Jatkossa verokortissa ei ole enää palkkakauden tulorajoja, vaan yksi tuloraja koko vuodelle. Jos vuosituloraja ylittyy, työnantaja perii veron lisäprosentin mukaan.

Ensi vuodesta alkaen sama verokortti käy kaikille palkkatuloille. Kaikki työnantajat käyttävät samaa verokortille laskettua veroprosenttia. Sivutuloille tai eri työnantajille ei enää lasketa eri veroprosenttia.

Ensi vuonna riittää, että työntekijä esittää verokortin työnantajalleen. Työnantajan ei enää pidä säilyttää työntekijän verokorttia itsellään. Verokorttia ei jatkossa tarvitse myöskään toimittaa alkuperäisenä, vaan kopio riittää.

Jatkossa on entistä tärkeämpää seurata tuloja vuoden aikana. Työntekijän on hyvä seurata palkkojen kertymistä vuoden aikana erityisesti silloin, jos hänellä on useita työnantajia.

Jos verokortin tuloraja näyttää ylittyvän tai vähennykset muuttuvat, muutosverokortin voi tilata marraskuusta lähtien Verohallinnon verkkopalvelussa OmaVerossa tai puhelimitse.

Lue myös: Onko kuntasi ankara verottaja? – Keskituloinen pariskunta voi joutua maksamaan lähes 5000 euroa enemmän

Kommentoi Facebookissa