Vesi tulvii Turun moottoritielle – molempiin suuntiin suljetut kaistat ruuhkauttavat liikennettä

Autojonon Turun moottoritiellä on raportoitu etenevän kävelyvauhtia.

Monelle pääkaupunkiseudun työssäkävijälle oma auto on ainoa mahdollisuus työmatkaan. (Kuvituskuva Fotolia)

Kehä III:n lähellä kaistat on suljettu tulvan vuoksi Kirkkojärven työmaan kohdalla.

TULVAT Liikennevirasto tiedottaa, että Espoonjoki tulvii erittäin runsaiden vesisateiden vuoksi ja vesi on noussut Turun moottoritielle Kirkkojärven tietyömaan kohdalla. Tästä syystä Turun moottoritieltä on jouduttu sulkemaan molempiin suuntiin menevät kaistat. Käytössä on tällä hetkellä yksi kaista kumpaankin suuntaan.

Jos moottoritie jouduttaisiin sulkemaan kokonaan Helsingin suuntaan Kehä III ja Tuomarilan väliseltä osuudelta, ohjataan liikenne siinä tapauksessa Kehä III:lle. Turun moottoritien liikennemäärä on tällä osuudella noin 55 000 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Tilanteen vuoksi Turun moottoritie ennen Kehä III:n kohtaa, Kehä III ja maantie 110 eli Turuntie ovat ruuhkautuneet pahoin keskiviikkoaamuna. Autojonon on raportoitu etenevän kävelyvauhtia.

Tulvavesi nousi lisää aamulla, ja alueelle on rakennettu tulvavalleja. Loppuviikoksi on luvattu lisää sateita, kuten tulvakeskuksen varoituksessa eilen todettiin. Artikkelin voit lukea tästä.

Turun moottoritiellä on juuri käynnissä parannushanke, jossa painunutta tietä nostetaan. Painunut tie tulvii keväällä ja rankkasateiden aikana herkästi.

Kommentoi Facebookissa