Via Cruciksen 20 000 osallistujaa näki ja koki laulavan Jeesuksen

Uutta oli myös laulava Jeesus, joka lauloi Tuomiokirkon portailla Jaakko Löytyn Tuuli työntää kulkijaa -laulun. Maria Ylipää oli itse valinnut kyseisen kappaleen laulettavakseen.

Uutta oli myös laulava Jeesus, joka lauloi Tuomiokirkon portailla Jaakko Löytyn Tuuli työntää kulkijaa -laulun. Maria Ylipää oli itse valinnut kyseisen kappaleen laulettavakseen. (Kuva Kirkko Helsingissä)

Viime aikojen tapahtumien johdosta poliisi oli varmistanut reitin sulkemalla katuja.

PÄÄSIÄINEN Tänä vuonna Helsingin keskustassa Via Crucis -kärsimysnäytelmää seurasi ja ristintien tapahtumiin eläytyi vaelluksella noin 20 000 ihmistä. Arvioiden mukaan vaellukselle osallistujia oli viimevuotista enemmän.

Jeesuksena Via Cruciksessa nähtiin laulaja-näyttelijä Maria Ylipää. Veli-Pekka Hännisen käsikirjoittaman teoksen muissakin keskeisissä rooleissa oli tunnettuja naisnäyttelijöitä kuten Jaana Saarinen Neitsyt Mariana, Petriikka Pohjanheimo Juudaksena, Meri Nenonen Pietarina ja Minna Koskela Herodeksena. Mukana oli myös Tulen morsian -elokuvassa pääroolin tehnyt Tuulia Eloranta Pilatuksena.

Uutta oli myös laulava Jeesus, joka lauloi Tuomiokirkon portailla Jaakko Löytyn Tuuli työntää kulkijaa -laulun. Maria Ylipää oli itse valinnut kyseisen kappaleen laulettavakseen.

Tämänvuotiseen Via Crucis -tekstiin oli tehty vain pieniä muutoksia, mutta teoksen äänimaailmassa oli huomioitu reformaation juhlavuosi. Uudistetussa ääninauhassa kuultiin sekä Helsingin filharmonisen kuoron että Maria Ylipään äänittämä versio Martti Lutherin Jumala ompi linnamme -virrestä.

Kärsimystien reitti kulki Kaisaniemen puistosta kello 21.30 alkaen Suomen Pankin kautta Tuomiokirkolle, jossa se päättyi ristiinnaulitsemiseen. Viime aikojen tapahtumien johdosta poliisi oli varmistanut reitin sulkemalla teitä. Via Crucis esitettiin Helsingin ydinkeskustassa jo 22. kerran ja sen ohjasi tänä vuonna kolmatta kertaa Ville Saukkonen.

Ekumeeninen pääsiäisvaellus Via Crucis eli Ristin tie perustuu kirkon keskiaikaiseen perinteeseen. Pääsiäisnäytelmän järjestää ekumeeninen yhdistys Via Crucis – Ristin Tien Tuki ry yhdessä Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan kanssa. Työryhmä koostuu teatterin ja musiikin ammattilaisista sekä teatteriharrastajista ja seurakuntalaisista.

Kommentoi Facebookissa