Video: Nashvillen Pekka Rinne torjui Chicagon kesälomalle

Pekka Rinne väistyi Stanley Cupin -finaalissa maalin suulta, kun Pittsburgh vyörytti kotihallissaan.

Pekka Rinne väistyi Stanley Cupin -finaalissa maalin suulta, kun Pittsburgh vyörytti kotihallissaan. (Kuva AOP)

Suomalaismaalivahdin torjuntaprosentti NHL:n pudotuspelissä on huikea 97,6.

JÄÄKIEKKO NHL:n pudotuspelien avauskierroksen ehkä suurin yllätys koettiin Nashvillessä, kun kotiyleisönsä edessä otellut Predators voitti läntisen konferenssin ykkösjoukkueen Chicago Blackhawksin maalein 4–1.

Voitto tarkoitti samalla sitä, että chicagolaisilla alkoi aikainen kesäloma, sillä Predators pudotti joukkueen jatkosta puhtain voitoin 4–0. Nashvillen suurimpia sankareita on ollut suomalaismaalivahti Pekka Rinne, joka on torjunut kaksi nollapeliä, antanut kaksi maalisyöttöä ja ehti ratkaisevassa ottelussa kiekon tielle 30 kertaa. Rinteen torjuntaprosentti on upea 97,6.

Montreal Canadiensin suomalaistulokas Artturi Lehkonen teki uransa toisen pudotuspelimaalin, mutta se ei auttanut, sillä New York Rangers vei voiton jatkoerässä maalein 2–3. Seuraavassa pelissä Rangers voi katkaista ottelusarjan.

Jarmo Kekäläisen manageroiman Columbus Blue Jacketsin kausi päättyi, kun hallitseva mestari Pittsburgh Penguins oli odotetun vahva otteluvoitoin 4–1. Columbus pelasi kuitenkin hyvän kauden, ja positiivisesti ajatellen MM-kisoihin valmistautuva leijonamiehistö saattaa saada sinitakeista vahvistuksia lukuisten kieltäytymisten jälkeen.

  • Videolla kooste ottelusta, jossa Nashville Predators pudottaa jatkosta Chicago Black Hawksin

http://

NHL-pudotuspelikierros 21.4.2017

Montreal–NY Rangers 2–3 ja (otteluvoitot 2–3)

MON: Artturi Lehkonen 1+1

Pittsburgh–Columbus 5–2 (otteluvoitot 4–1)

Nashville–Chicago 4–1 (otteluvoitot 4–0)

NAS: Pekka Rinne 30 torjuntaa

Edmonton–San Jose 4–3 ja (otteluvoitot 3–2)

Kommentoi Facebookissa