Vielä ehdit äänestää Vuoden retkikohde 2017 -kisassa!

Olympialaatta Taivaskerolla, Hetta-Pallaksella, jossa sytytettiin olympiatuli vuonna 1952.

Olympialaatta Taivaskerolla, Hetta-Pallaksella, jossa sytytettiin olympiatuli vuonna 1952. (Kuva Juha Kalaoja)

Kymmenen kotimaista kohdetta kilpailee 5 000 euron palkinnosta.

MATKAILU Vuoden retkikohde -finaalissa on mukana luontoretkeilyyn sopivia kohteita, jossa voi tutustua merkityltä reitiltä käsin alueen historiaan, esimerkiksi kalliomaalauksiin tai muihin muinaismuistoihin, merkittävään historialliseen tapahtumaan tai perinteiseen luonnonkäyttömuotoon.

Kymmenen finalistia ovat seuraavat:

  • Helsingin saaristo
  • Hetta-Pallas-reitti
  • Hossa
  • Ivalojoki
  • Koli
  • Kökar
  • Liesjärven kansallispuisto
  • Punkaharju
  • Salpapolku
  • Tuusulanjärvi

Kilpailun ensimmäisessä vaiheessa kaikki retkeilystä ja luonnossa liikkumisesta innostuneet saivat lähettää ehdotuksia Vuoden retkikohteeksi. Ehdotuksia tuli ennätysmäärä: oman ehdotuksensa jätti yli 250 henkilöä, ja ehdotettuja kohteita oli noin 140.

Retkeilyalan ammattilaisista koostuva raati valitsi ehdotuksista kymmenen finalistia. Raati huomioi valinnassa kohteen historiallisten arvojen lisäksi mm. palveluita, monipuolisuutta ja viimeaikaisia uudistuksia. Kilpailun raatiin kuuluvat retkeilytoimittaja Mikko Lamminpää (raadin puheenjohtaja), viestintä- ja markkinointipäällikkö Panu Könönen (Suomen Latu ry), erikoissuunnittelija Tapani Mikkola (Metsähallitus, Luontopalvelut), vapaaehtoistyön koordinaattori Päivi Anttonen (Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry) ja päätoimittaja Petri Laine (RETKI – the Finnish Outdoor Magazine).

Nettisivuilla www.goexpo.fi/vuodenretkikohde on esittely jokaisesta finalistikohteesta sekä linkki äänestyslomakkeelle. Viimeinen äänestyspäivä on keskiviikkona 22.2.2017 ja äänestystulos julkistetaan GoExpo-messujen avajaispäivänä 17.3.2017. Yleisöäänestyksen voittaja palkitaan Suomen Messusäätiön 5 000 euron stipendin lisäksi osastopaikalla GoExpossa 17.–19.3.2017.

Vuoden Retkikohde -kilpailu järjestetään nyt kolmannentoista kerran. Kilpailulla pyritään edistämään retkeilyn ja retkeilykohteiden tunnettuutta sekä löytämään uusia, kiinnostavia kohteita. Suomen Messusäätiön palkintostipendi on tarkoitettu kohteen toiminnan kehittämiseen ja kävijöiden hyödyksi, esimerkiksi uuden nuotiopaikan rakentamiseen tai nettisivujen parantamiseen.

Viime vuoden teemana oli retkeilyvesistöt, ja silloin tittelin voitti Raahen saaristo.

Kommentoi Facebookissa