Viimeinen Turun iskun osallisuudesta epäilty vapautettu – vastaanottokeskuksessa juostiin veitsen kanssa

Nihtisillan vastaanottokeskus on yksityisen Luona Oy:n ylläpitämä aikuisten turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus Espoon Kilossa.

Nihtisillan vastaanottokeskus on aikuisten turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus Espoon Kilossa. (Kuva Hezzu)

Tällä hetkellä vangittuna on enää vain pääepäilty ja yksi henkilö on etsintäkuulutettu.

TURUN VEITSI-ISKU Keskusrikospoliisi on tänään vapauttanut tutkintavankeudesta miehen, jonka on epäilty liittyvän Turussa 18. elokuuta tapahtuneisiin puukotuksiin.

Mies vangittiin viikko sitten tiistaina epäiltynä osallisuudesta terroristisessa tarkoituksessa tehtyihin kahteen murhaan ja kahdeksaan murhan yritykseen. Häntä ei enää epäillä kyseisistä rikoksista.

Tällä hetkellä vangittuna on vain pääepäilty, joka on sijoitettu Hämeenlinnan vankisairaalaan. Kaikkiaan vangittuna on ollut hänen lisäkseen kolme miestä. Heistä kaksi päästettiin vapaaksi aiemmin tällä viikolla, eikä miehiä ole enää syytä epäillä rikoksista.

Lisäksi yksi henkilö on etsintäkuulutettu. Ruotsalaismediat ovat kertoneet etsityn henkilön olevan uzbekistanilaissyntyinen 23-vuotias mies, joka on saanut Suomen kansalaisuuden. Keskusrikospoliisi ei ole vahvistanut tietoa.

Turun veitsi-iskuun saattaa liittyä tänään sattunut episodi, jossa poliisi sai klo 12.16 ilmoituksen miehestä, joka juoksee veitsen kanssa vastaanottokeskuksen asukkaiden perässä Espoossa Kutojantiellä. Mies oli poistunut auton kyydissä paikalta. Poliisin tietojen mukaan mies ei ollut osunut veitsellä kehenkään.

Kyseinen Nihtisillan vastaanottokeskus on yksityisen Luona Oy:n ylläpitämä aikuisten turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus, joka sijaitsee Espoon Kilon kaupunginosassa. Vastaanottokeskus perustettiin Tiedon tyhjäksi jääneeseen toimistorakennukseen syksyllä 2015.

Tutkinnanjohtaja rikoskomisario Petri Launiaisen mukaan poliisipartio löysi auton nopeasti Espoon keskuksesta. Tekijäksi epäillyn miehen lisäksi autossa oli nainen, jonka osuutta tapahtuneeseen selvitetään. Lisäksi autosta löytyi teossa käytetty veitsi. Poliisilla ei ole tällä hetkellä tietoa teon motiiveista. Mikään ei tällä hetkellä viittaa siihen, että henkilöillä olisi liitoksia johonkin aatteelliseen ryhmään.

Molemmat kiinniotetut ovat noin 40-vuotiaita suomalaisia. Heidät tuotiin Espoon poliisivankilaan. Asiaa tutkitaan törkeänä pahoinpitelyn yrityksenä Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen lyhytkestoisessa tutkinnassa.

Kommentoi Facebookissa