Vimpelin veto vei pesismestaruuden – Sotkamo kaatui kotikentällään

Henri Puputti ja Sami-Petteri Kivimäki ovat saaneet juhlia Suomen mestaruutta kaksi vuotta peräkkäin.

Henri Puputti ja Sami-Petteri Kivimäki ovat saaneet juhlia Suomen mestaruutta kaksi vuotta peräkkäin. (Kuva AOP)

Sotkamossa voitonjuhlia saivat viettää vieraspeliin saapuneet sadat Vimpelin Vedon kannattajat.

PESÄPALLO Vimpelin Veto on toista vuotta peräkkäin miesten pesäpallon Suomen mestari. Ratkaisuottelu Sotkamossa päättyi Vimpelin juhliin lukemin 0–2 (2–3, 2–3).

Avausjakso ratkesi vasta neljännen tasoittavalla. Sankarin viitan otti joukkueensa kapteeni Henri Puputti, joka yllätti Sotkamon Jymyn kolmoskopparin Jussi Korhosen kahden juoksun arvoisesti. Puputin unelma oli voittaa mestaruus Sotkamon Hiukassa.

– Olen sanonut, että se unelma on vielä täyttymättä. Nyt sekin on saavutettu, Puputti totesi tuoreeltaan Ruutu Urheilun haastattelussa.

Sotkamo johti toista jaksoa kahteen otteeseen, mutta Vimpeli tuli takaa rinnalle ja ohi. Jakson voittojuoksun löi Janne Mäkelä neljännen aloittavalla.

– Meillä oli hyvät ja kivat suunnitelmat tähän kauteen ja pudotuspeleihin, mutta kaikenlaista tapahtui. Sitten sieltä tulivat Olli Heikkala ja Arttu Ruuska, ketään unohtamatta. Olemme olleet kovilla nämä seitsemän viikkoa, mutta erityisesti henkinen puoli on kasvanut. Sitten vielä tällainen faniporukka, kukaan meistä ei varmaan tällaisessa ole ollut, pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki totesi liikuttuneena.

Loppuvihellykset vapauttivat sadat Sotkamoon saapuneet Vimpelin kannattajat villeihin voitonjuhliin. Mestaruus on seuralle kautta aikain viides, aikaisemmat joukkue saavutti vuosina 1960, 1965, 2010 ja 2016. SM-pronssia sai Joensuun Maila.

  • Lähde Pesäpalloliitto

Kommentoi Facebookissa