Viro haluaa MM-rallin – olisi takuuvarma katsojamenestys

Rallihuuman keskellä Virossa on käynnistynyt projekti MM-rallin saamisesta maahan.

Rallihuuman keskellä Virossa on käynnistynyt projekti MM-rallin saamisesta maahan. (Kuva Toni Ollikainen/ AKK Sports Oy)

MM-ralli saatetaan järjestää Virossa jo 2022. Kisa ajettaisiin heinäkuussa suomalaisittain loistavaan loma-aikaan.

RALLI Viro elää rallihuuman pauloissa. Toyota-kuski Ott Tänak johtaa MM-sarjaa. On jopa todennäköistä, että Tänakista tulee tänä vuonna tai 2020-luvun alkuvuosina historian ensimmäinen virolainen maailmanmestari.

Rallihuuman keskellä Virossa on käynnistynyt projekti MM-rallin saamisesta maahan. Tarton seudulla ajettava perinteikäs Etelä-Viron ralli, Löuna-Eesti Ralli, olisi sopiva MM-osakilpailun statukselle.

– MM-sarja on suunnitelmissamme. Kaikki sanovat, ettei se ole mahdollista ja että me vain unelmoimme, mutta memme luovuta. Meillä on kolmivuotissuunnitelma kisan kehittämiseen, Etelä-Viron rallin kilpailujohtajana toimiva entinen huippukuljettaja Urmo Aava kertoo Autosportin mukaan.

Aavan mukaan Viron MM-ralli voisi olla realismia 2022. MM-tason kilpailun toteuttaminen vaatii kehittämistä.

– Olemme aiemmin kehittäneet teitä testimielessä Suomen rallia varten, mutta nyt kehitämme niitä tulevaisuutta ajatellen.

Etelä-Viron rallissa on tänä vuonna mukana useita huippukuskeja, jotka hakevat tuntumaa elokuun alussa ajettavaa Jyväskylän MM-rallia varten. Suurimpana tähtenä kaasuttelee tietysti valtavan fanihysterian ympäröimä Tänak.

Katsojia Etelä-Viron ralliin on tulossa noin 10 000. Yleisömäärä on jopa suurempi kuin muutamassa MM-rallissa.

Mikäli Virossa ajettaisiin MM-pisteistä, tulisi katsojia vieläkin enemmän. Epäilemättä valtaosa turisteista olisi suomalaisia.
Kalle Rovanperä, 18, ajanee jo ensi vuonna MM-sarjassa WRC-luokassa tehdaskuljettajana. 2020-luvun alussa hän lienee MM-sarjassa Tänakin ykköshaastajia.

Rovanperän menestys kasvattanee rallin suosiota Suomessa. Viron MM-rallista tulisikin suomalaisille eräänlainen toinen kotikisa, kun se ajettaisiin vielä kesälomasesonkina.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kalle Rovanperä menossa Toyotalle – brittilähteet uutisoivat sopimuksesta

Kommentoi Facebookissa