Kalle Rovanperä menossa Toyotalle – brittilähteet uutisoivat sopimuksesta

Kalle Rovanperän huhutaan siirtyvän Toyotalle

Kalle Rovanperän huhutaan siirtyvän Toyotalle. (Kuva Wolfcom)

Kalle Rovanperän uutisoitiin jo siirtyvän Toyotalle.

RALLI Rallin MM-sarjan ensi kauden tallipaikkaspekulaatiot käyvät kesän tultua kuumina. Siirtomarkkinoiden kuumin nimi on 18-vuotias suurlupaus Kalle Rovanperä, jonka kaikki haluavat.

Brittiläinen Motorsport News uutisoi keskiviikkona Toyotan tehneen sopimuksen Rovanperän kanssa. Tommi Mäkisen johtama Toyota-talli tietysti tyrmäsi väitteet, kuten tapoihin kuuluu.

Rovanperä ajaa vielä tällä kaudella WRC2 Pro-luokassa, jossa on pistejohdossa. Rovanperä on ottanut luokassa kolme perättäistä voittoa. Hän on kerännyt jo riittävästi kokemusta, jotta voisi kilpailla WRC-luokassa.

Toyotaa on spekuloitu Rovanperän tulevaksi työpaikaksi siitä lähtien, kun talli aloitti Mäkisen komennossa MM-ralliprojektissa 2017. Mäkinen on itsekin todennut Rovanperän olevan potentiaalinen vaihtoehto tallin kuskiksi.

Ott Tänak jatkanee Toyotalla ensi vuonna. Hän on noussut Toyotan selkeäksi ykköskuskiksi ja johtaa tällä hetkellä MM-sarjaa.

Jari-Matti Latvalan
ja Kris Meeken jatko Toyotalla on taas epävarmaa. Kummankaan tulokset eivät tällä kaudella ole vastanneet odotuksia.

Rovanperä on tietysti niin kova lahjakkuus, että hänestä ovat kiinnostuneet kaikki tiimit. Vapaita paikkojakin löytyy. Hyundai on varmistanut sopimuksen ensi kaudeksi vain Thierry Neuvillen kanssa. Citroenilla jatkavat sopimuksensa perusteella Sebastien Ogier ja Esapekka Lappi.

Rovanperä olisi tiimille tärkeä investointi tulevaisuuteen. Motorsport Newsin uutisessa saattaa hyvin olla perää, vaikka uutisen paikkansa pitävyys kiistettiinkin. Toyotalla on riittävästi rahaa Rovanperän pestaamiseen ja talli on saattanut haluta varmistaa suurlupauksen kiinnityksen hyvissä ajoin.

Rallin MM-sarja on vielä viitisen viikkoa kesätauolla. Seuraava kisa ajetaan elokuun alussa Jyväskylässä ja siellä Toyota sekä Rovanperä joutunevat vastailemaan median loputtomiin uteluihin.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jari-Matti Latvalan tilanne epävarmalla pohjalla – ”Onhan tämä kausi ollut surkea”

Kommentoi Facebookissa