Voimakkaita ukkosia saapuu lauantaina – myös sateet voivat olla runsaita

Ukkosiin liittyy todennäköisesti hyvin runsaita sateita, jotka voivat aiheuttaa kaupunkialueilla taajamatulvia.

Ukkosiin liittyy todennäköisesti hyvin runsaita sateita, jotka voivat aiheuttaa kaupunkialueilla taajamatulvia. (Kuva Fotolia)

Suomen etelä- ja itäosassa odotettavissa iltapäivästä alkaen Baltiasta saapuvaa huonoa säätä.

SÄÄTILA Ilmatieteen laitoksen tänään tekemän ennusteen mukaan hyvin lämmintä ja kosteaa ilmamassaa leviää lauantaina Suomeen Baltiasta. Ennen ukkosia sää on monin paikoin aurinkoinen ja lämmin, etelässä ja idässä lämpötila kohoaa 25 asteen tuntumaan ja myös pohjoisessa on kesäisen lämmintä.

Voimakkaiden ukkosten todennäköisyys alkaa kasvaa jo lauantaina päivällä maan eteläosassa, mutta viimeistään illalla runsaasti salamoivia ja laaja-alaisiakin ukkosia liikkuu maan etelä- ja itäosan yli itään.

Ukkosiin liittyy todennäköisesti hyvin runsaita sateita, jotka voivat aiheuttaa kaupunkialueilla taajamatulvia. Tämän lisäksi vahinkoa aiheuttavia ukkospuuskia voi esiintyä etenkin etelärannikolla.

– Lauantai on hyvin vilkas päivä erilaisten kesätapahtumien osalta, joten säätilanteen kehittymistä on syytä seurata ja tarvittaessa suojautua sisätiloihin, sanoo ylimeteorologi Henri Nyman.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä ukkoset leviävät maan itäosaan ja vielä sunnuntainakin voimakkaampia ukkosia voi esiintyä itärajan läheisyydessä. Pohjanmaa ja maan pohjoisosa välttyvät todennäköisesti kokonaan ukkosilta, mutta vesisateet ovat paikoin runsaita. Sunnuntain kuluessa lännestä alkaa virrata selvästi kuivempaa ja viileämpää ilmaa Suomeen.

  • Voimassa olevat ilmatieteen laitoksen varoitukset löydät tästä.

Kommentoi Facebookissa