Voittoja tuli – Lukas Hradeckyn ja Glen Kamaran europelikausi jatkuu

Lukas Hradecky toimii Bayer Leverkusenin ykkösmaalivahtina.

Huuhkajien Lukas Hradecky toimii myös Bayer Leverkusenin ykkösmaalivahtina. (Kuva AOP)

Lukas Hradeckyn Leverkusen ja Glen Kamaran Rangers etenivät Eurooppa-liigassa 16 parhaan joukkoon.

JALKAPALLO Huuhkaja-tähtien taival Eurooppa-liigassa jatkuu tällä kaudella ainakin neljännesvälierävaiheeseen saakka. Lukas Hradeckyn Bayer Leverkusen ja Glen Kamaran Glasgow Rangers voittivat ensimmäisen pudotuspelikierroksen otteluparinsa.

Hradecky oli Leverkusenin maalilla torstaina Portugalissa, missä Leverkusen voitti FC Porton 3-1. Jatkopaikan Leverkusen lunasti maalein 5-2 voitettuaan kotiottelunsa viime viikolla 2-1.

Leverkusen johti 57. minuutilla jo 3-0. Porton kavennusmaali oli seurausta löperöstä puolustamisesta, mutta sillä osumalla ei ollut mitään merkitystä.

Leverkusen aloitti eurokautensa Mestareiden liigasta, mutta ei päässyt jatkoon jäätyään lohkossaan kolmanneksi. Lohdutukseksi tuli paikka Eurooppa-liigaan, jossa Leverkusen on jopa mestariehdokas.

Leverkusen on Bundesliigassakin kolmen ottelun voittoputkessa Hradeckyn torjuttua joka ottelussa. Bundesliigan sarjataulukossa Leverkusen on viidentenä.

Kamaran edustama Rangers voitti keskiviikkona Portugalissa Sporting Bragan 1-0 ja meni otteluparista jatkoon yhteismaalein 4-2. Kamara istui täydet minuutit penkillä.

Viime vuonna Kamara oli Hradeckyn tavoin yksi Suomen maajoukkueen avainpelaajista EM-karsinnoista, joista Huuhkajat saavutti historiansa ensimmäisen EM-kisapaikkansa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Real Madrid ja Juventus selkä seinää vasten

Kommentoi Facebookissa