Voittoputki pitenee – Raimo Helminen laittoi seuraajansa povitaskuunsa

Raimo Helminen toimii SM-liigassa TPS:n päävalmentajana

Raimo Helminen toimii SM-liigassa TPS:n päävalmentajana. (Kuva AOP)

Raimo Helminen otti seuraajastaan Jussi Ahokkaasta kaksi voittoa kahden päivän sisään.

JÄÄKIEKKO Turun Palloseura liitää jääkiekon SM-liigassa jo viiden ottelun mittaisessa voittoputkessa. Perjantaina ja lauantaina joukkue otti maistuvat voitot KooKoosta. Lauantaina TPS oli parempi peräti lukemin 6-2.

TPS:n päävalmentaja Raimo Helminen näytti samalla tylysti kaapin paikan KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokkaalle, jonka on sanottu olevan hänen seuraajansa Turussa.

– Tänään joukkue oli kyllä erittäin hyvä, ei voi muuta sanoa, Helminen huokaisi lehdistötilaisuudessa.

– Jätkät pelasivat kyllä huikeeta kiekkoa, todella huikeeta. Ei voi muuta kuin kehua nyt. Ihan alusta loppuun saakka. Siitä pitää olla kyllä tosi ylpeä, Helminen jatkoi.

KooKoon Jussi Ahokkaan mukaan lukemat olivat liiankin tylyt, mutta Helminen ei tätä näkemystä ihan ostanut.

– Ainahan pelissä voi käydä mitä vain, mutta kuten sanoin, niin oli meiltä kyllä huikeeta peliä. Pelin alkukin jo oli ihan huikea, Helminen kehui.

Helminen on ottanut Jussi Ahokkaan tylysti povitaskuunsa tällä kaudella: TPS on voittanut kaikki keskinäiset neljä kohtaamista tällä kaudella.

– Ei me näin hyviä olla oltu missään pelissä, mitä tänään olimme. Ensimmäisessä pelissä täällä oltiin perässä, mutta ehkä kolmessa muussa olimme pelin päällä. Haluan asiaa korostaa: tänään olimme erittäin hyviä, Helminen sanoi.

Hämeenlinnassa sarjajumbo HPK voitti jo toisen kerran putkeen. Se oli JYPiä parempi ”jumbofinaalissa” 3-2. Juuso Ikonen ja Ossi Ikonen tekivät HPK:n maalit. Konkari Petri Kontiola syötti kaksi maalia. HPK hyvästeli samalla jumbosijan ja nousi JYPin ohi. JYP pitää nyt perää.

Kuopiossa SaiPa yllätti kotijoukkue KalPan 3-2. Rasmus Hämäläinen, Mikko Juusola sekä kokenut Jarno Koskiranta upottivat KalPan maaleillaan.

KalPa on hävinnyt nyt jo kolme ottelua putkeen, SaiPan kolmen tappioputki sen sijaan katkesi. KalPa on sarjassa nyt yhdeksäntenä, SaiPa sijalla 12.

Lahdessa Kärpät kaatoi Pelicansin 2-1. Juhamatti Aaltonen iski tehot 1+1. Kärpät on voittanut jo viisi ottelua putkeen. Kärppien sijoitus sarjassa on nyt seitsemäs, KalPa on yhdeksäntenä.

Lauantai-illan huipensi Tapparan ja HIFK:n välinen Liigan klassikko. HIFK voitti ottelun päätöserän kahden maalin turvin 3-2.

HIFK hävisi perjantaina katkerasti Porissa Ässille jatkoajalla johdettuaan peliä vielä viimeisellä minuutilla, mutta nyt helsinkiläiset palasivat voittokantaan. HIFK nousi 60 pisteeseen ja kolmanneksi sarjassa.

Tapparalla on neljä pistettä vähemmän ja se on kahdeksantena. Tapparan peräti yhdeksän voiton putki katkesi.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Raimo Helminen päihitti seuraajansa – ”Joukkue tekee työtä siihen yhteiseen pottiin”

Kommentoi Facebookissa