Raimo Helminen päihitti seuraajansa – ”Joukkue tekee työtä siihen yhteiseen pottiin”

Raimo Helminen toimii SM-liigassa TPS:n päävalmentajana

Raimo Helminen toimii SM-liigassa TPS:n päävalmentajana. (Kuva AOP)

Raimo Helmisen TPS voitti Jussi Ahokkaan KooKoon 4-2. Ahokas korvaa Helmisen TPS:n päävalmentajana tämän kauden jälkeen.

JÄÄKIEKKO Raimo Helminen on piiskannut Turun Palloseuran tuimaan vireeseen SM-liigassa. Perjantaina TPS voitti KooKoon Turussa 4-2 ja nousi sarjataulukossa kolmanneksi.

TPS:n päävalmentaja Raimo Helminen piti ottelua tasaisena.

– Tosi tasaväkinen peli oli tänään. Ensimmäinen erä oli KooKoon. Toiseen erään päästiin sitten hyvin peliin mukaan ja tehtiin paljon paremmin töitä. Kolmas erä oli sitten tietysti johtoasemassa pelaamista ja silloin pelistä tulee väkisinkin taistelua ja jäähyjä sinne sun tänne, Helminen mietti lehdistötilaisuudessa.

– Mutta hyvin jätkät taisteli taas ja löysi tien voittoon. Ollaan siihen tyytyväisiä ja arvostetaan poikien panosta, Helminen summasi.

TPS:n kausi on ollut todella vahvasti nousujohteinen. Nuori joukkue on parantanut koko ajan ja liitää nyt jo neljän voiton putkessa.

Raipe” suhtautui maltillisesti siihen, että TPS nousi jo kolmanneksi sarjassa.

– Kyllähän se varmasti kertoo siitä, että joukkue on sitoutunut ja tekee sitä työtä sinne yhteiseen pottiin. Se on ainoa keino menestyä. Sarjahan on erittäin tasainen ja siellä (kärjessä) on monta joukkuetta. Mutta me ollaan siellä mukana, Helminen sanoi.

KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas oli tyytyväinen joukkueensa alkuun, vaikka se ei pisteisiin asti perjantaina riittänyt.

– Meiltä hyvä startti ja hyvä maali siihen. Sitten tuli vähän lapsuksia kiekolla ja Tepsi siitä peliin mukaan. Toisen erän alku oli meiltä erittäin heikko ja paljon hölmöjä kiekon menetyksiä. Tepsi puolusti kyllä tosi hyvin ja käänsi peliä nopeasti, Ahokas summasi lehdistötilaisuudessa.

– Erikoistilanteet ratkaisivat tänään. Oli siinä paikkoja vielä lopussa tasoittaa. Tiukka kamppailu tänään, mutta kyllä TPS ansaitsi voittonsa, Ahokas sanoi.

Helmisen pesti TPS:ssä ei jatku tämän kauden jälkeen. Raipen paikan Turussa ottaa Ahokas.

Kärpät kaatoi Ilveksen 4-3-lukemin voittolaukauskisan jälkeen. Ottelun jälkeisestä lehdistötilaisuudesta ei koomisuutta puuttunut, kun juontajalla oli pahasti paperit sekaisin.

– Täällä on meillä paikalla Kärppien maalivahtivalmentaja Ari Hilli, missäs on päävalmentaja Mikko Manner, lehdistötilaisuuden juontaja aloitti.

Todellisuudessa ”puhujan pöntössä” seisoi kuitenkin Lauri Mikkola, joka on Kärppien apuvalmentaja.

– Niin siis Ari Hilli on Lauri Mikkola, Mikkola korjasi epäuskoisena.

– Tuli sitten väärää tietoa, mutta missä on Mikko Manner?, juontaja jatkoi.

– Niin siis Mikko Manner on maajoukkueen mukana ja tämä on ollut kyllä tiedossa koko kauden, Mikkola vastasi hieman huvittuneena.

Kärkijoukkue Lukko voitti Lappeenrannassa SaiPan 4-1. Sarjakakkonen Pelicans hävisi Vaasassa Sportille 1-2, joten Lukon sarjajohto kasvoi jo 13 pisteeseen. TPS on Pelicansin kanssa tasapisteissä.

Teksti Ville Hirvonen ja Otto Palojärvi

Lue myös: Kiinalainen uudenvuodenjuhla oli Jokereille tyly – evakkojumbo vei voiton

Kommentoi Facebookissa