Kiinalainen uudenvuodenjuhla oli Jokereille tyly – evakkojumbo vei voiton

Jokerit pelaa venäläisrahoitteisessa KHL-liigassa

Jokerit pelaa venäläisrahoitteisessa KHL-liigassa. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Red Star Kunlun syvensi Jokereiden ahdinkoa voittamalla Helsingissä jatkoajalla maalein 5-4.

JÄÄKIEKKO KHL:n kiinalaisjoukkue Red Star Kunlun otti historiansa toisen voittonsa Jokereista oltuaan Helsingissä pelatussa ottelussa parempi maalein 5-4. Samalla Red Star juhlisti yllätysvoitolla kiinalaista uuttavuotta rotanvuoden vaihduttua torstaina häränvuodeksi.

Jokerit oli johtanut ottelua 3-1 ja tuli vielä tappioasemasta 4-4 -tasatilanteeseen. Huolimattomuus puolustuspäässä kuitenkin kostautui.

– Tehokkuuden ja maalinteon kanssa on ollut ongelmia. Nyt tehtiin neljä maalia, mutta ne eivät riittäneet voittoon. Harmittaa aika paljon, Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki totesi seuransa nettisivuilla.

– Jos johdat peliä 3-1 toisessa erässä ja teet kaikki maailman virheet, että peli onkin 3-3… aika paljon on opittavaa vielä voittavaan jääkiekkoon, Marjamäki jatkoi.

Jokereiden tilanne näyttää heikolta. Viime aikoina peli ei ole kulkenut odotetulla tavalla. Pelaajamateriaaliltaan heikommatkin joukkueet ovat riistäneet Jokereilta pisteitä.

– Toisaalta näen tämän hyvänä ja rehellisenä mahdollisuutena. Tulos ei ole tällä hetkellä hyvä ja meidän pitää kasvaa. Katsotaan toisiamme silmiin ja onneksi runkosarjassa on vielä paljon pelejä jäljellä. Asioita on tiedossa, mutta ne eivät ole vielä siirtyneet jäälle. Siinä on valmentajalla ja joukkueella vielä paljon hommia edessä, Marjamäki päätti.

Venäläisen NHL-legendan Aleksei Kovalevin valmentama Red Star Kunlun on itäisessä konferenssissa viimeisenä. Sen kausi päättyy parin viikon kuluttua, kun KHL:n runkosarja tulee päätökseensä.

Red Star Kunlun on sinänsä varsin erikoinen jääkiekkotarina. Vuonna 2016 perustetun seuran tarkoitus olisi promotoida jääkiekkoa Kiinassa, mutta kiinalaispelaajien taso ei riitä vielä KHL-tasolle, vaikka jääkiekkoon Kiinassa kovasti panostetaankin. Joukkue on vuodesta toiseen koottu suurten jääkiekkomaiden pelaajista ja vaihtuvuus on ollut pelaajistossa hurjaa.

Koronapandemian takia Red Star Kunlun on pelannut tämän kauden evakossa Moskovassa, eikä ole käynytkään Kiinan rajojen sisäpuolella. Yhtään kiinalaispelaajaa ei joukkueessa myöskään ole, mutta Kiinaa Red Star silti edustaa. Rahaa palaa paljon, tulokset ovat kehnoja, mutta seuran rahoittajat pitävät projektin hengissä, koska kokevat sen mielekkääksi.

On yhä mahdollista, että Jokereidenkin kausi päättyisi runkosarjaan. Jokerit on läntisen konferenssin sarjataulukossa vielä viidentenä, mutta yhdeksäntenä oleva Moskovan Spartak vaanii playoff-viivan alapuolella vain seitsemän pisteen päässä. Jokereilla ja Spartakilla on molemmilla pelaamatta kuusi ottelua.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Koivun veljesten aika päättyi – rima Leijonissa jäi todella korkealle

Kommentoi Facebookissa