VR Group myy rautateiden kunnossapito- ja rakennustoiminnan – ostajana norjalainen pörssiyhtiö

VR Trackin Rolf Jansson ja NRC Groupin Øivind Horpestad uskovat uuden yhtiön mahdollisuuksiin

VR Trackin Rolf Jansson ja NRC Groupin Øivind Horpestad uskovat uuden yhtiön mahdollisuuksiin. (Kuva VR Group)

Osana kauppahinnan maksua VR Groupista tulee NRC Groupin suurin omistaja.

TALOUS Norjalainen NRC Group ja VR Track yhdistävät toimintonsa muodostaakseen Pohjoismaiden suurimman raideinfraan keskittyvän yhtiön. Yhtiöllä tulee olemaan vahva asema sekä Norjan, Ruotsin että Suomen markkinoilla.

Uuden yhtiön palveluksessa tulee työskentelemään yli 2 450 työntekijää ja sen vuosittainen liikevaihto tulee olemaan yli 600 miljoonaa euroa. Uusi yhtiö muodostuu, kun yksityinen yhtiö NRC Group, jonka pääkonttori sijaitsee Oslossa ja joka on listattu Oslon pörssissä, ostaa VR Groupin tytäryhtiön VR Trackin.

VR Track Oy on infrahankkeisiin erikoistunut suunnittelutoimisto, rakennusliike ja kunnossapitoyritys sekä merkittävä rautatiemateriaalien toimittaja. Yhtiön asiakkaita ovat valtion ja kuntien toimijat sekä muun muassa satamat ja teollisuusyritykset. Suomen lisäksi VR Track toimii Ruotsissa rautateiden rakentajana ja kunnossapitäjänä. Vuonna 2017 VR Trackin liikevaihto tytäryhtiöineen oli 302 miljoonaa euroa.

– NRC Groupin ja VR Trackin liiketoiminnat täydentävät toisiaan sekä maantieteellisesti että palvelujen osalta. Osana kauppahinnan maksua VR Groupista tulee NRC Groupin suurin omistaja, kertoo VR Groupin toimitusjohtaja Rolf Jansson.

Kaikki Pohjoismaat investoivat voimakkaasti uusiin rautatie-, metro- ja raitiovaunuyhteyksiin osana pyrkimyksiään rakentaa ympäristöystävällisempiä ja kestävämpiä liikennejärjestelmiä.

– Meidän alallamme koolla on väliä. Kokomme kaksinkertaistuu ja parannamme kilpailuasemaamme viitoittaen tietä jatkuvalle tasaiselle kasvulle, sanoo puolestaan NRC Groupin toimitusjohtaja Øivind Horpestad.

Hän jatkaa tehtävässään yrityskaupan jälkeen. Yrityskaupan jälkeen VR Group on NRC Groupin suurin osakkeenomistaja omistaen noin 18,3 prosenttia yhtiön osakkeista. VR Track saa NRC Groupin standardien mukaisen uuden nimen ja brändin. Yhdistyminen ei vaikuta välittömästi tai suoraan VR Trackin toimintoihin Suomessa ja Ruotsissa.

Nordea on toiminut transaktiossa VR Groupin taloudellisena neuvonantajana ja Krogerus VR Groupin oikeudellisena neuvonantajana.

Lue myös: VR Group ylsi historiansa parhaaseen tulokseen – valtiolle osinkoina 100 miljoonaa euroa

Kommentoi Facebookissa