Vuoden auto valittiin Suomessa – voittajaksi selviytyi vahvasti sähköistetty Kia Niro

Toisen sukupolven vahvasti sähköistetty Kia Niro on voittanut Vuoden Auto Suomessa 2023 -palkinnon. (Kuva Kia Finland)

Auton voimalinjavalikoimasta löytyy vain sähköistettyjä vaihtoehtoja.

AUTOT Auto- ja liikennetoimittajat ry valitsee vuosittain tärkeimmän Suomen markkinoille tulleen autouutuuden. Tärkein yksittäinen kriteeri on auton tarjoama vastine rahalle, mutta auto- ja liikennetoimittajista koostuva tuomaristo arvioi myös auton teknistä edistyksellisyyttä, turvallisuutta sekä ajettavuutta.

Vuoden Auto Suomessa 2023 -arvonimestä kilpailleet kuusi finalistia olivat Kia Niro, Mercedes-Benz EQE, Opel Astra, Renault Megane E-Tech Electric, Škoda Fabia ja Volkswagen ID. Buzz. Kuuden finalistin joukosta tuomaristo äänesti Vuoden Auto Suomessa 2023 -kilpailun voittoon uuden Kia Niron.

Tiloiltaan kasvanut toisen sukupolven Niro jatkaa vahvasti sähköistetyllä tiellä ja voimalinjavalikoimasta löytyy vain sähköistettyjä vaihtoehtoja. Niro on tarjolla täyshybridinä, ladattavan hybridinä ja täyssähkömallina.

Kia Niron hinnat alkavat hybridiversion 31 921 eurosta, ladattavan hybridin hinnat alkavat 38 277 eurosta ja täyssähköversion hinnat alkavat 45 882 eurosta.

Vuoden Auto Suomessa -palkinto on jaettu vuodesta 2014 lähtien.

Lue myös: Sähköautot ovat onnettomuustutkinnassa yllättävä turvallisuusriski – korkea jännite voi olla hengenvaarallinen

Kommentoi Facebookissa