Vuoden urheilija on toisen kerran peräkkäin Iivo Niskanen – ”Vaikea vertailla, kuka on sitten paras”

Yleisöäänestyksessä Iivo Niskasen perinteisen 50 kilometrin olympiakulta äänestettiin sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi.

Yleisöäänestyksessä Iivo Niskasen perinteisen 50 kilometrin olympiakulta äänestettiin sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi. (Kuva Janina Pitkänen)

Maastohiihdon olympiavoittaja oli Urheilutoimittajain liiton äänestyksessä ylivoimainen.

URHEILUGAALA Maastohiihtäjä Iivo Niskanen, 27, on valittu toisen kerran peräkkäin Vuoden urheilijaksi. Niskanen oli Urheilutoimittajain liiton äänestyksessä ylivoimainen ja voitti yli 1 500 äänen erolla toiseksi sijoittuneen hiihtäjäkollega Krista Pärmäkosken.

Iivo Niskaselle kertyi 4740 ääntä ja 358 ykkössijaa, Krista Pärmäkoski sai 3206 ääntä, ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen oli 3058 äänellä kolmas ja painin maailmanmestari Petra Olli neljäs. Yleisöäänestyksessä Niskasen perinteisen 50 kilometrin olympiakulta äänestettiin Vuoden sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi.

Vuoden urheilija on valittu vuodesta 1947 alkaen ja Niskanen on yli 30 vuoteen ensimmäinen, joka voitti palkinnon kahtena vuonna peräkkäin. Edellinen oli vuosina 1986 ja 1987 voittanut maastohiihtäjä Marjo Matikainen. Iivo Niskanen sai Vuoden urheilija -palkinnon myös vuonna 2014 Sami Jauhojärven kanssa.

– On tietysti aina älyttömän hienoa, että me olemme laajalla rintamalla hyviä eri lajeissa ja panemme sitä myöten toisiamme koville täällä gaalassa. Vaikea vertailla, kuka on sitten paras, Iivo tuumi kiitospuheessaan.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva valittiin vuoden 2018 valmentajaksi, toiseksi yhden äänen erolla jäi Iivo Niskasen henkilökohtainen valmentaja Olli Ohtonen. Urheilugaalassa palkittiin henkilöitä ja seuroja lähes 20 kategoriassa.

Suomen urheilun Hall of Fameen nimettiin entinen jääkiekkoilija Teemu Selänne, ex-keihäänheittäjä Seppo Räty sekä 94-vuotias liikuntatutkimuksen pioneeri Kalevi Heinilä ja pitkän koripallouran tehnyt Lea Hakala.

Lue myös: Iivo Niskasen henkilökohtainen valmentaja palkittiin – toisena vuotena peräkkäin

Kommentoi Facebookissa