Vuoden urheilijaksi valittiin Iivo Niskanen – hiihtäjä voitti tennispelaajan ja koripalloilijan

Iivo Niskanen, olympiavoittaja ja maailmanmestari, nyt myös kaksinkertainen Vuoden urheilija.

Iivo Niskanen, olympiavoittaja ja maailmanmestari, nyt myös kaksinkertainen Vuoden urheilija. (Kuva AOP)

Urheilutoimittajain Liiton tekemä valinta julkistettiin Urheilugaalassa.

URHEILU Maastohiihtäjä Iivo Niskanen on valittu Vuoden urheilijaksi. Voitto on Niskaselle toinen, sillä hänet valittiin Vuoden urheilijaksi myös vuonna 2014. Iivo Niskanen oli voittanut parisprintin olympiakultaa Sotshin olympialaisissa Sami Jauhojärven kanssa, ja kaksikko jakoi tuolloin myös urheilijatittelin.

– Tämä valinta tuntuu oikeastaan paremmalta kuin se ensimmäinen kerta. Ei sen takia, että olen täällä yksin, mutta parin välivuoden jälkeen on kiva palata takaisin huipulle. Ja tehdä se uran ehkä tärkeimmässä paikassa, Niskanen tunnusti kiitospuheessaan.

– Olin jo oikeastaan useamman vuoden haaveillut siitä, että pystyisin 1. maaliskuuta 2017 voittamaan maailmanmestaruuden 15 kilometrin perinteisellä. Palauttamaan ilon suomalaiselle hiihtokansalle, Niskanen jatkoi.

Iivo Niskanen voitti hiihdon MM-kotikisoissa Lahdessa viime vuonna kultamitalin lisäksi parisprintin MM-pronssia. Vuoden valmentajaksi Urheilugaalassa valittiin Niskasen valmentaja Olli Ohtonen, joka luotsaa myös miesten sprinttimaajoukkuetta.

Urheilutoimittajain Liiton äänestyksessä Iivo Niskanen sai 4 313 pistettä ja 266 ykkössijaa. Toiseksi sijoittuneella tenniksen nelinpeliässällä Henri Kontisella oli 3 528 pistettä ja 127 ykkössijaa.

NBA:ssa huikeaa uraa tekevälle koripalloilija Lauri Markkaselle pisteitä kertyi 3 202 ja ykkössijoja 67. Markkanen palkittiin kuitenkin Vuoden nuorena urheilijana sekä Vuoden läpimurtona.

Viimevuotinen voittaja, ensimmäisenä paraurheilijana tittelin saanut Leo-Pekka Tähti oli tänä vuonna äänestyksessä kuudes. Ampumahiihtäjä Mari Laukkasen maailmancupin voitto edesmenneen valmentajansa Asko Nuutisen muistolle valittiin vuoden sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi.

Suomen Vuoden urheilija -äänestyksen tulokset

1 Iivo Niskanen, maastohiihto

2 Henri Kontinen, tennis

3 Lauri Markkanen, koripallo

4 Krista Pärmäkoski, maastohiihto

5 Valtteri Bottas, F1

6 Leo-Pekka Tähti, ratakelaus

7 Kaisa Mäkäräinen, ampumahiihto

8 Lotta Lepistö, ratapyöräily

9 Matti Heikkinen, maastohiihto

10 Lukáš Hrádecký, jalkapallo

Kommentoi Facebookissa