Vuokrat nousivat eniten pääkaupunkiseudulla ja Turussa – Helsingissä maan korkein vuokrataso

Pääkaupunkiseudulla vuokrat ovat nousseet 6,0 prosenttia ja muualla Suomessa 5,0 prosenttia.

Pääkaupunkiseudulla vuokrat ovat nousseet 6,0 prosenttia ja muualla Suomessa 5,0 prosenttia. (Kuva Fotolia)

Vuokrat ovat nousseet lähes kaikkialla, mutta vuosinousu on hidastunut.

ASUMINEN Vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen vuokrat nousivat vuodessa suurista kaupungeista eniten pääkaupunkiseudulla ja Turussa vuoden 2019 toisella neljänneksellä.

Suurista kaupungeista vapaarahoitteiset vuokrat ovat vuoteen 2015 verrattuna nousseet eniten Vantaalla, Turussa ja Kuopiossa. Pääkaupunkiseudulla vuokrat ovat nousseet 6,0 prosenttia ja muualla Suomessa 5,0 prosenttia. Vuoteen 2015 verrattuna vuokrat ovat nousseet lähes kaikkialla, mutta vuokrien vuosinousu on hidastunut viime vuosina eri puolilla maata.

Vapaarahoitteisissa vuokra-asunnoissa Helsingin keskivuokrataso on edelleen korkein koko maassa. Helsingissä keskimääräinen vuokraneliö 20,3 euroa/m² on esimerkiksi Tampereen keskivuokratasoon verrattuna lähes 6 euroa korkeampi.

Viimeisen kuuden kuukauden aikana solmituissa uusissa vuokrasuhteissa Helsingissä keskimääräinen vuokraneliö maksoi 22,2 euroa/m², Tampereella 15,4 euroa/m² ja Turussa 14,7 euroa/m².

Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen laatimasta asuntojen vuokrien neljännesvuositilastosta, joka perustuu Kansaneläkelaitoksen asumistukirekisterin ja yksityisten vuokrataloyhtiöiden tietoihin.

Lue myös: Tiesitkö tätä – kesähelle voi oikeuttaa jopa vuokranalennukseen

Kommentoi Facebookissa