Vuokratalojätti Kojamon kiinteistöjen arvo ylittää 5 miljardia – nousutavoite vielä lähes miljardin

Kojamon toimitusjohtaja Jani Nieminen kertoo yhtiön kovista kasvutavoitteista.

Kojamon toimitusjohtaja Jani Nieminen kertoo yhtiön kovista kasvutavoitteista. (Kuva Kojamo)

Suomen suurimman yksityisen asuntosijoitusyhtiön omistuksessa on 35 194 vuokra-asuntoa.

TALOUS Kojamo Oyj on julkistanut tammi–kesäkuun 2019 puolivuosikatsauksensa. Suomen suurin yksityinen asuntosijoitusyhtiö tunnettiin aikaisemmin nimellä Valtakunnallinen vuokra-osuuskunta eli VVO. Sen perustajina olivat Helsingin asuntokeskuskunta Haka, eri ammattijärjestöt ja osuuskauppaliike.

Kojamon liikevaihto kasvoi alkuvuoden aikana 3,7 prosenttia ja oli 184,6 miljoonaa euroa. Voitto ennen veroja oli 124,8 miljoonaa euroa, lukuun sisältyy 52,6 miljoonan euron nettovoitto sijoituskiinteistöjen käypään arvoon arvostamisesta.

Sijoituskiinteistöjen käypä arvo oli kauden päättyessä 5,3 miljardia euroa, sisältäen 23,7 miljoonaa euroa myytävänä olevia sijoituskiinteistöjä. Taloudellinen vuokrausaste oli katsauskaudella 96,9 prosenttia.

– Tavoitteemme kasvattaa sijoituskiinteistöjemme arvoa 6 miljardiin euroon vuoden 2021 loppuun mennessä eteni vahvasti katsauskauden aikana. Aloitimme katsauskauden aikana 648 uuden asunnon rakentamisen. Parhaillaan asuntoja on rakenteilla 1 329, joista 85 prosenttia valmistuu Helsingin seudulle, toteaa toimitusjohtaja Jani Nieminen.

Kojamon omistuksessa oli kesäkuun lopussa 35 194 vuokra-asuntoa. Kojamo arvioi konsernin liikevaihdon kasvavan vuonna 2019 edellisestä vuodesta 3–5 prosenttia.

Yhtiön pääomistajat ovat tällä hetkellä Ilmarinen 13,09 prosentin ja Varma 12,3 prosentin osuudella. Seuraavaksi suurimmat osakkeenomistajat ovat osakkeitaan myyneet Teollisuusliitto 11,72 prosenttia, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL 6,32 prosenttia, Opetusalan Ammattijärjestö OAJ 6,3 prosenttia, Rakennusliitto 6,02 prosenttia, Ammattiliitto PRO 5,04 prosenttia ja Palvelualojen ammattiliitto PAM 4,41 prosenttia.

Lue myös: Ay-liikkeen hallitsema vuokratalojätti lähtee pörssiin – omistusta ja osakkeita myydään miljoonilla

Kommentoi Facebookissa