Vuokratilojen sotkeminen ja rikkominen käräjillä – pelikerhon miehet joutuivat siivoustöihin

Osapuolet sopivat myös siitä, että he eivät valita asiasta ylempiin oikeusasteisiin. (Kuvituskuva Fotolia)

Jos sovitut työt jäävät tekemättä, pelimiehille on tulossa 5700 euron lasku.

HAASTEHAKEMUS Valkeakoskella pelikerhoa pyörittänyt mieskaksikko sai taloyhtiöltä lähes 20 000 euron laskun. Syynä oli muun muassa se, että vuokratiloja oli sotkettu ja hajotettu. Käräjillä löytyi sopu, ja vuokralaiset sitoutuivat korjaamaan jälkensä.

Miehet vuokrasivat valkeakoskelaisesta liikekeskuksesta 118 neliön varastohuoneiston pyörittääkseen siellä pelikerhoa. Taloyhtiön mielestä kerhon toiminta aiheutti häiriötä muille liikekeskuksen toimijoille. Vuokria pelimiehiltä jäi maksamatta 3720 euroa. Huoneiston seinät, ovet ja lattiat oli sotkettu maalilla, ja saniteetti- ja saunatilat oli sotkettu ja rikottu. Vahinkoja syntyi 5700 euron edestä.

Taloyhtiö esitti pelimiehille yli 18 000 euron laskun, ja sitä käsiteltiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Käräjillä riitajutussa tehtiin sovinto. Pelimiehet lupasivat puhdistaa ja maalata paikat siistiin kuntoon sekä viedä tavarat ja roskat pois. Lopuksi taloyhtiö tarkastaa, että sovitut työt on tehty. Jos työ jää tekemättä, pelimiehille on tulossa 5700 euron lasku.

Mieskaksikko lupautui maksamaan vuokrarästit, 3700 euroa. Lisää laskua on vielä tulossa. Nimittäin kateisiin jäi kymmenen taloyhtiön oviin sopivaa avainta. Lukot joudutaan sarjoittamaan uudelleen ja tilaamaan uudet avaimet. Lasku siitä lankeaa myöhemmin.

Osapuolet sopivat myös siitä, että he eivät esitä toisilleen uusia vaatimuksia eivätkä valita asiasta ylempiin oikeusasteisiin.

Lue myös: Pelikerhon toiminnasta kymppitonnien lasku – seinät ja lattiat oli sotkettu maalilla, sauna- ja saniteettitilat rikottu

Kommentoi Facebookissa