World Visionin eettiset lahjat top 7 – uutuutena lahjakaupassa ´Lyömätön lapsuus´

Uutuutena World Visionin eettisessä lahjakaupassa on Lyömätön lapsuus, joka ehkäisee lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa.

Uutuutena World Visionin eettisessä lahjakaupassa on Lyömätön lapsuus, joka ehkäisee lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa. (Kuva World Vision)

Eettiset lahjat ovat vuosi vuodelta suositumpia joululahjoja.

EETTISET LAHJAT Vuosittain 5,4 miljoonaa lasta kuolee ennen viisivuotispäiväänsä. Suurin osa heistä menehtyy ehkäistävissä oleviin syihin, kuten synnytyskomplikaatioihin, aliravitsemukseen tai malariaan. Kehitysmaiden lasten elämä on usein hyvin turvatonta. Reilusti yli puolet heistä kohtaa väkivaltaa päivittäin.

Nämä World Visionin eettiset lahjat vähentävät lapsikuolleisuutta, parantavat lasten terveyttä ja muuttavat lasten arkea turvallisemmaksi.

Ruokaa lapsille (7,00 €)

Tällä lahjalla tuetaan kyläyhteisöjen ruoantuotantoa, jotta perheillä olisi monipuolista ravintoa vuoden jokaisena päivänä. Erityisesti aliravittujen lasten terveyttä seurataan ja perheitä koulutetaan tekemään ravitsevaa ruokaa. Oikeat kasvilajikkeet, työkalut sekä viljelykoulutus lisäävät tuotantoa ja auttavat perheitä selviämään kuivista kausista.

Puhdasta vettä (18,00 €)

Vesiputkiverkosto sekä perheiden lähelle tuodut vesipisteet lyhentävät päivittäisiä vedenhakumatkoja ja tuovat veden kouluille ja terveysasemille. Lahjalla parannetaan etenkin kehitysmaiden lasten ja naisten elämää. Vedenkannosta vapautunutta aikaa jää koulunkäyntiin ja toimeentulon hankkimiseen.

Terve taapero (30,00 €)

Tällä lahjalla mahdollistetaan turvallinen synnytys ja lapsen terveydentilan seuranta synnytyksen jälkeen sekä äitien ja pienten lasten terveyspalvelut. Lapselle turvataan monipuolinen ravinto ja puhdas vesi.

Äitiyspakkaus (35,00 €)

Kenialainen äiti saa äitiyspakkauksen, joka sisältää muun muassa synnytyksessä tarvittavia steriilejä välineitä, kantoliinan, moskiittoverkon sekä vauvanvaatteita. Pakkaus kannustaa odottavia äitejä käymään raskausaikana neuvolassa ja synnyttämään terveysasemalla. Lahja auttaa vähentämään lapsi- ja äitiyskuolleisuutta ja antaa vastasyntyneelle tasa-arvoisemman alun elämään.

Lyömätön lapsuus (30,00 €)

Tällä lahjalla tehdään arvokasta lastensuojelutyötä. Vanhempia koulutetaan käyttämään väkivallan sijasta keskusteluja ja hellyyttä kasvatuskeinoina. Lapsille kerrotaan heidän oikeuksistaan ja opetetaan raportoimaan väärinkäytöksistä. Lastenkerhojen ohjaajia koulutetaan antamaan lapsille tukea sekä puuttumaan lasten kaltoinkohteluun.

Vuohi (42,00 €)

Vuohi annetaan vähävaraiselle perheelle. Vuohen ravitseva maito on tärkeää erityisesti lapsille, jotka juovat sitä päivittäin. Vuohesta saatu hyöty moninkertaistuu kilien myötä. Vähävarainen perhe voi kustantaa lisätuloilla lasten koulu- tai lääkärikuluja. Kehitysmaan perheelle vuohi on kuin arvokas pankkitalletus.

Ammatti nuorelle (150,00 €)

Tällä lahjalla koulutetaan nuoria esimerkiksi puusepiksi, ompelijoiksi, kampaajiksi tai automekaanikoiksi. Lisäksi he saavat tarvikkeita ja tukea oman yrityksen perustamiseen. Ammattikoulutus tuo nuorelle toimeentulon, kasvattaa itsetuntoa ja lisää arvostusta nuoren yhteisössä.

Eettiset lahjat ei ole Päivän Lehden toimituksellista aineistoa, vaan World Visionin tuottamaa sisältöä.

World Vision

Suomen World Vision on lasten elinoloja ja oikeuksia edistävä kristillishumanitaarinen kehitysyhteistyöjärjestö ja itsenäinen osa maailman suurinta kummilapsijärjestöä. Kansainvälisesti World Visionin avun piirissä on 100 miljoonaa ihmistä.

Kommentoi Facebookissa