Yhdeksän nuorta miestä varasti suuren määrän ilotulitteita – arvo noin 138 000 euroa

Poliisi takavarikoi ja palautti omistajalle huomattavan osan ilotulitteista – osa niistä oli jo myyty, välitetty eteenpäin tai käytetty. (Kuvituskuva Fotolia)

Lounais-Suomen poliisi on selvittänyt suuren ilotulitevarkauden.

VARKAUS Poliisi on selvittänyt suuren Kaarinassa tehdyn ilotulitevarkauden, josta on epäiltynä yhdeksän henkilöä. Anastettujen ilotulitteiden arvo on noin 138 000 euroa.

Kaarinasta varastettiin lukittuun tilaan murtautumalla suuri määrä ilotulitteita aikavälillä 18.–25. joulukuuta. Lounais-Suomen poliisi on tutkinut rikoskokonaisuutta kahtena törkeänä varkautena sekä yhtenä varkauden yrityksenä.

Rikoksista epäiltynä on yhdeksän henkilöä, joista suurin osa on esitutkinnan aikana ollut myös kiinniotettuna. Kaikki epäillyt ovat täysi-ikäisiä nuoria miehiä.

Anastettujen ilotulitteiden yhteenlaskettu arvo on noin 138 000 euroa. Poliisi takavarikoi ja palautti omistajalle huomattavan osan ilotulitteista – osa niistä oli myyty, välitetty eteenpäin tai käytetty.

– Rikosasia tuli poliisin tietoon niin sanottuna pimeänä rikoksena, mutta tutkijat pääsivät nopeasti epäiltyjen jäljille ja he ovat tehneet mittavan työn rikoksen selvittämiseksi, kertoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Tommi Kosunen.

Pimeällä rikoksella tarkoitetaan tilannetta, jossa poliisilla ei alkuvaiheessa ole tietoa tekijästä tai tekijöistä. Esitutkinnassa on suoritettu useita kiinniottoja sekä kotietsintöjä, paikanetsintöjä ja takavarikkoja anastetun omaisuuden palauttamiseksi.

– Iso osa ilotulitteista oli jo ehditty hävittämään, joten voisi todeta, että tässä saatiin palautettua kaikki se, mitä oli palautettavissa, Kosunen toteaa.

Esitutkinta on valmistumassa lähiaikoina, minkä jälkeen asia siirtyy syyteharkintaan.

Lue myös: Ilotulitteet sisältävät kemikaaleja ja aiheuttavat melua – haittoja voi vähentää noudattamalla rajoituksia

Kommentoi Facebookissa