Yhdeksänkerroksisen talon ullakko paloi – kaikki 162 asukasta evakuoitiin

Pelastuslaitoksen yksiköiden saapuessa kohteeseen kerrostalon katto paloi liekillä.

Pelastuslaitoksen yksiköiden saapuessa kohteeseen kerrostalon katto paloi liekillä. (Kuva Satakunnan pelastuslaitos)

Satakunnan pelastuslaitoksella ei ole toistaiseksi tietoa palon syttymissyystä.

TULIPALO Satakunnan pelastuslaitos sai Porin keskustan Rautatienpuistokadulle hälytyksen rakennuspaloon keskiviikkona noin klo 17.30. Yksiköiden saapuessa kohteeseen kerrostalon ullakko paloi liekillä.

Päivystävä palomestari Ari Uimonen ketoi, että tulipalosta muodostui runsaasti savua, joka nousi pääasiassa ylös, mutta naapuritalojen asukkaita kehotettiin kuitenkin sulkemaan ikkunat ja ilmastoinnit.

Kyseessä oli yhdeksänkerroksinen Keskuskartano-niminen kerrostalo. Sammutustöissä oli noin 20 pelastuksen yksikköä, poliisin partioita ja ensihoidon ambulansseja. Rakennuksen kaikki 162 asukasta evakuoitiin ensin vanhan ammattikoulun pihalle telttaan. Myöhemmin majoitusta tarvitsevat asukkaat kuljetettiin Yyteriin hotelliin.  Myös ensihoidon hoitopaikka purettiin ja kohteeseen jäi kaksi ensihoidon yksikköä valmiuteen.

Sammutustaktiikkana oli ullakon hallittu poltto, jolla pyrittiin mahdollisimman pieniin vesivahinkoihin. Porrashuoneet ylipaineistettiin ja ylimmät asunnot varmistettiin, jotta palo ei pääsisi leviämään niihin. Aamulla sammutuksessa siirryttiin jälkivartiointivaiheeseen, ullakolta etsittiin vielä enää yksittäisiä palopesäkkeitä.

Palossa ei aiheutunut henkilövahinkoja, viisi savua hengittänyttä asukasta toimitettiin sairaalaan. Ullakkopalon syttymissyystä ei ole tässä vaiheessa tietoa.

Lue myös: Kolme lasta kuoli Levillä mökkilomalla – kohtalokas tulipalo syttyi viallisesta lattialämmityksestä

Kommentoi Facebookissa