Yhdistetyssä ja mäessä suomalaispettymyksiä

Pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisat järjestettiin 2023 Sloveniassa Planicassa. (Kuva FIS)

Ilkka Herola oli Planican MM-kisojen viimeisessä yhdistetyn kilpailussa yhdeksäs. Samalle sijalla päätyi Suomi joukkuemäessä.

MÄKIHYPPY Suomalaiset yhdistetyn kilpailijat eivät saavuttaneet mitalia Planican MM-kisoissa. Lauantaina suurmäen kilpailussa Ilkka Herola oli parhaana suomalaisena yhdeksäs ja Eero Hirvonen seurasi 11. tilalla.

Herolan hiihtovauhti oli kohdallaan, mutta mäessä hänellä meni jälleen alle odotusten. Herola olikin hyvin pettynyt.

– Pääsin rakentamaan hiihdon ehjästi. Se oli luottamusta nostattavaa, että hiihtokin tuolta löytyi. Mutta hukkaan meni sekin tällä kertaa, Herola sanoi Ylen tv-haastattelussa.

Kaksi vuotta sitten Oberstdorfin MM-kisoissa Herola voitti normaalimäen kisassa MM-hopeaa. Vuosi sitten Pekingin olympiakisoissa hänen mitalimetsästyksensä epäonnistui ja nyt Planicassa kilpailut menivät alle odotusten.

– Saako tässä suorassa lähetyksessä kiroilla? Monta piip-sanaa peräkkäin. Eipä ollut kummoiset kisat, Herola summasi Planican kisarupeamansa.

Norja otti kisasta kaksoisvoiton. Jarl Magnus Riiber voitti kultaa ja Jens Luraas Oftebro hopeaa. Pronssin vei Itävallan Johannes Lamparter.

Erikoismäenlaskussakaan ei Suomen siniristilippu heilunut korkealla. Suomi jäi joukkuemäessä yhdeksänneksi, eikä päässyt siis toiselle kierrokselle, jonne kelpuutettiin kahdeksan parasta.

Eetu Nousiainen, Vilho Palosaari, Antti Aalto ja Niko Kytösaho ovat sen tason hyppääjiä, että heidän voimin olisi pitänyt päästä kahdeksan joukkoon. Yhdysvallat onnistui kuitenkin päihittämään Suomen sijoituttuaan kahdeksanneksi.

Kultaa voitti kotiyleisön riemuksi Slovenia. Norja sai hopeaa ja Itävalta pronssia.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Pettymys – Kerttu Niskanen hyytyi mitalitaistosta

Kommentoi Facebookissa