HPK:n ja Jukureiden unelma elää – HIFK jyräämässä Kärppien yli

Kuva Fotolia

Kuva Fotolia

Taistelu pudotuspelipaikoista jatkuu SM-liigassa todella tiukkana, kun HIFK, HPK ja Jukurit voittivat ottelunsa lauantaina.

JÄÄKIEKKO HPK ja Jukurit pitävät vielä kiinni pudotuspeliunelmastaan SM-liigassa. HIFK on puolestaan runnomassa itsensä kuuden parhaan joukkoon ja lähettämässä Oulun Kärpät säälipudotuspeleihin.

HIFK ja Kärpät kohtasivat kahdesti SM-liigassa vuorokauden sisään. HIFK onnistui kovassa tempussa ja otti täydet kuusi pistettä kahdesta ottelusta. Lauantaina se voitti lukemin 4-3.

HIFK nousi vain pisteen päähän Kärpistä ja helsinkiläisillä on vielä yksi ottelu enemmän kalenterissa. HIFK saattaa siis sysätä Kärppien miljoonamiehistön sääleihin ja on nousemassa itse kuuden parhaan joukkoon. Sääleihin jääminen olisi Kärpille odotuksiin nähden valtava katastrofi.

HPK ja KooKoo pelasivat todella isoista pisteistä SM-liigassa lauantaina. HPK otti ottelusta lopulta todella ison voiton. HPK kuritti KooKoota 5-1-lukemin ja piti unelmansa pudotuspeleistä vielä elossa.

HPK nousi 79 pisteeseen. Myös KooKoolla on 79 pistettä. HPK:lla on kuitenkin enää vain kaksi ottelua jäljellä, kun taas KooKoolla pelejä on kolme.

JYP ei pelaa kaudella 2022-2023 SM-liigan pudotuspeleissä. Asia varmistui lopullisesti lauantaina, kun Mikkelin Jukurit kaatoi JYPin 3-1.

Jukurit nousi 77 pisteeseen ja on kahden pisteen päässä pudotuspeliviivan päällä olevasta KooKoosta. Jukureilla on kuitenkin enää vain kaksi ottelua pelaamatta, kun KooKoolla on pelejä vielä kolme.

– Pelaajien piti tehdä se valinta, että heilutetaanko valkoista lippua pään yläpuolella vai jatketaanko taistelua, kun ei olla vielä matemaattisesti ulkona, Jukureiden päävalmentaja Olli Jokinen sanoi.

– Olen erittäin ylpeä joukkueesta, että he pystyivät kuitenkaan lataamaan henkisesti hyvän pelisuorituksen tänä iltana erittäin ison pettymyksen jälkeen, Jokinen jatkoi.

Jukureiden mahdollisuudet pudotuspeleihin ovat vain hyvin ohuessa langassa. KooKoo on suosikki menemään viimeisenä kymmenen parhaan joukkoon, vaikka se hävisikin lauantaina HPK:lle.

Satakunnan paikallispelissä Porin Ässät jatkoi Rauman Lukon vaikeaa jaksoa. Ässät voitti 2-1 Nikolas Matinpalon kahdella avauserän osumalla. Ässät on kahdeksantena ja sen pudotuspelipaikka on jo varmistunut.

Lahdessa Ilves nousi takaisin SM-liigan kärkipaikalle, kun se kaatoi Pelicansin 4-2. Pelicansille tappio oli paha kotietu- ja pudotuspelitaiston kannalta.

Pelicansilla on edelleen 95 pistettä, mutta sama pistemäärä on myös Kärpillä. HIFK on lahtelaisia ja oululaisia vain pisteen perässä.

Jumbofinaali pelattiin Lappeenrannassa. SaiPa kaatoi Sportin 3-1, mutta tuloksella ei ollut enää minkään valtakunnan merkitystä. SaiPa on varmuudella viimeinen ja Sport toiseksi viimeinen.

Kuopiossa kohtasivat kotiedusta taisteleva KalPa ja sääleihin jäävä TPS. TPS kairasi ottelusta maukkaan voiton 4-3-lukemin voittomaalikilpailun jälkeen.

TPS nousi 88 pisteeseen ja on sarjassa kahdeksantena. Sen kausi on alkamasta sääleistä. KalPa on 96 pisteessä ja kiinni tällä hetkellä kotiedusta. Pelicans (95), Kärpät (95) ja HIFK (94) hengittävät kuitenkin niskaan.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Jon Sallinen laski MM-hopeaa – kauden kovin suomalainen talviurheilusaavutus

Kommentoi Facebookissa